קיש זוקיני וקשקבל טורקי

חומרים לבצק פריך מלוח – לתבנית פאי 28 ס"מ:300 גר' קמח200 גר' חמאה קרה (קוביות)1 ביצהכפית חומץ, כפית מלח וכפית סוכראופן ההכנה:במעבד מזון לשים את החומרים עד שהופכים לפירורים. מעבירים לשולחן, לשים מעט ויוצרים כדור, אותו עוטפים בניילון נצמד ושמים למנוחה במקרר לשעתיים. לאחר מכן מרדדים לתבנית פאי 28 ס"מ.מחוררים בעזרת מזלג.אופים ב-200 מעלות עד שהבצק זהוב.חומרים למלית קישואים (זוקיני) וקשקבל טורקי:1 בצל סגול בינוני פרוס לרצועות3 זוקיני ירוק פרוס3 זוקיני צהוב פרוס80 גר' קשקבל טורקי איכותי100 מ"ל שמנת מתוקהמלח, פלפל ואגוז מוסקט.אופן ההכנה:מטגנים בשמן זית בצל סגול עד שקיפות ומוסיפים זוקיני בשני צבעים. מחכים עד שיגיעו ל- 3/4 ריכוך ומוסיפים כף קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושמנת מתוקה. מערבבים היטב למניעת היווצרות גושים, ומוסיפים את הקשקבל. יוצקים על קלתית הבצק ואופים ב-150 מעלות 40 דקות.

חומרים לבצק פריך מלוח – לתבנית פאי 28 ס"מ:
300 גר' קמח
200 גר' חמאה קרה (קוביות)
1 ביצה
כפית חומץ, כפית מלח וכפית סוכר

אופן ההכנה:
במעבד מזון לשים את החומרים עד שהופכים לפירורים.
מעבירים לשולחן, לשים מעט ויוצרים כדור, אותו עוטפים בניילון נצמד ושמים למנוחה במקרר לשעתיים.
לאחר מכן מרדדים לתבנית פאי 28 ס"מ.
מחוררים בעזרת מזלג.
אופים ב-200 מעלות עד שהבצק זהוב.

חומרים למלית קישואים (זוקיני) וקשקבל טורקי:
1 בצל סגול בינוני פרוס לרצועות
3 זוקיני ירוק פרוס
3 זוקיני צהוב פרוס
80 גר' קשקבל טורקי איכותי
100 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

אופן ההכנה:
מטגנים בשמן זית בצל סגול עד שקיפות ומוסיפים זוקיני בשני צבעים.
מחכים עד שיגיעו ל- 3/4 ריכוך ומוסיפים כף קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושמנת מתוקה.
מערבבים היטב למניעת היווצרות גושים, ומוסיפים את הקשקבל.
יוצקים על קלתית הבצק ואופים ב-150 מעלות 40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר