קיש בצל וכרישה צרפתי

תבנית עגולה בקוטר 21 סמ', וגובה 3 סמ'חומרים לבצק:280 גר' קמח 160 גר' חמאה1 ביצה1 כף מים1 קורט מלחמילוי:1 כרישה גדולה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות בעובי 1 ס"מ2 בצלים חצויים וחתוכים לפרוסותעלי טימין מ-3 גבעולים50 גר' קשקבל מחלב צאן 50 גר' חמאה2 שיני שום כתושות 2 קורט מלח1 קורט פלפל שחור גרוסרוטב רויאל:23 גרם קמח130 גרם חלב200 גרם שמנת מתוקה 42%1 כף קוטג'2 ביצים1 קורט פלפל שחור1 קורט מלח1 קורט אגוז מוסקט50 גר' גבינת אמנטל (לפיזור מעל הקיש במהלך האפייה) אופן ההכנה:הבצק:מערבלים במיקסר את החמאה והמלח, מוסיפים בהדרגה ביצה, מים וקמח.מערבלים כ-4 דקות במהירות נמוכה ומעבירים למהירות בינונית ל-4 דקות נוספות.מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 4 שעותמוציאים ומרדדים לעיגול בקוטר 27 ס"מ, מהדקים לבסיס התבנית וצידיה.המילוי:מאדים מעל להבה בינונית את הבצל והכרישה בחמאה, עד לריכוך ושקיפות הבצל.מוסיפים את עלי הטימין והשום ומאדים כ-2 דקות נוספות.מתבלים במלח ופלפל ומצננים..מוסיפים את גבינת הקשקבל, מערבבים ומפזרים מעל הבצק. רוטב רויאל:מערבלים את כל החומרים במיקסר, למעט הקמח, במהירות איטית.מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.שופכים מעל הקיש עד לקצה התבנית.אפייה:מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ל- 20 דקות.מוציאים ומפזרים מעל 50 גר' גבינת אמנטל.מחזירים לתנור ל- 30 דקות נוספות.מוציאים ומצננים מעט לפני הגשה.צילום חגית גורן

תבנית עגולה בקוטר 21 סמ', וגובה 3 סמ'

חומרים לבצק:
280 גר' קמח
160 גר' חמאה
1 ביצה
1 כף מים
1 קורט מלח

מילוי:
1 כרישה גדולה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות בעובי 1 ס"מ
2 בצלים חצויים וחתוכים לפרוסות
עלי טימין מ-3 גבעולים
50 גר' קשקבל מחלב צאן
50 גר' חמאה
2 שיני שום כתושות
2 קורט מלח
1 קורט פלפל שחור גרוס

רוטב רויאל:
23 גרם קמח
130 גרם חלב
200 גרם שמנת מתוקה 42%
1 כף קוטג'
2 ביצים
1 קורט פלפל שחור
1 קורט מלח
1 קורט אגוז מוסקט

50 גר' גבינת אמנטל (לפיזור מעל הקיש במהלך האפייה)

אופן ההכנה:
הבצק:
מערבלים במיקסר את החמאה והמלח, מוסיפים בהדרגה ביצה, מים וקמח.
מערבלים כ-4 דקות במהירות נמוכה ומעבירים למהירות בינונית ל-4 דקות נוספות.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 4 שעות
מוציאים ומרדדים לעיגול בקוטר 27 ס"מ, מהדקים לבסיס התבנית וצידיה.

המילוי:
מאדים מעל להבה בינונית את הבצל והכרישה בחמאה, עד לריכוך ושקיפות הבצל.
מוסיפים את עלי הטימין והשום ומאדים כ-2 דקות נוספות.
מתבלים במלח ופלפל ומצננים..
מוסיפים את גבינת הקשקבל, מערבבים ומפזרים מעל הבצק.

רוטב רויאל:
מערבלים את כל החומרים במיקסר, למעט הקמח, במהירות איטית.
מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.
שופכים מעל הקיש עד לקצה התבנית.

אפייה:
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ל- 20 דקות.
מוציאים ומפזרים מעל 50 גר' גבינת אמנטל.
מחזירים לתנור ל- 30 דקות נוספות.
מוציאים ומצננים מעט לפני הגשה.

צילום חגית גורן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר