קיש פטריות אישי

מוגש עם רוטב שמנת ופטריות שמפיניוןחומרים לבצק (4 סועדים):300 גרם קמח מנופה150 חמאה קרה חתוכה לקוביות2 כפות מים קרים1 ביצהאופן הכנת הבצק: למיקסר מכניסים חמאה ומלח ומעבדים כ-30 שניות – עד להתחברות המרכיבים. מוסיפים קמח וביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של 60 דקות. לאחר שעה מוציאים ומרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של ½ ס"מ. מרפדים 4 תבניות אישיות ומהדקים את הבצק לתבנית.מחוררים את הבצק ע"י מזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.חומרים למילוי הקיש:350 גר' פטריות מיקס של חוות השמפיניון חתוכות גס8 כפות שמן קנולה1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות1 שן שום קצוצה¼ כוס יין לבן½ כפית קורנית קצוצה4 ביצים טרופות1 מיכל שמנת מתוקהאופן הכנת מלית הקיש: מחממים סיר עם שמן ומתחילים בטיגון לפי הסדר הבא: טיגון הבצל עד להזהבה, טיגון השום כ-30 שניות בלבד עם הבצל, מוסיפים את פטריות המיקס ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים יין לבן ומצמצמים את היין לחצי מהכמות. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השמנת מתוקה – מצמצמים לחצי.בודקים טעמים, ואם חסר מוסיפים מלח ופלפל. מניחים בצד לצינון של 20 דקות.מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים היטב.חומרים לרוטב שמנת:8 כפות שמן זית1 ראש בצל קצוץ ¼ כוס יין לבן ½ כפית תימין קצוץ 1 כפית שום קצוץ 10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים 6 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועותחופן פטריות ירדן חתוכות לרבעים (במידה ויש בהישג יד – לא חובה) 1 כפית מחית פטריות כמהין2 מכלי שמנת מתוקה מלח ופלפל לפי הטעםהרכבת הקיש ואפייתו: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מוציאים מהמקרר את תבניות הקיש שהכנו מראש וממלאים במילוי פטריות ושמנת. מכניסים לתנור ל-15 דקות או עד שהבצק הופך זהוב, פריך ויפה. מוציאים מהתנור ובודקים עם קיסם במרכז שהתערובת יבשה מבפנים.את מטבל השמנת מגישים לצד הקיש.פסטיבל פטריות בשיתוף חוות השמפיניון 3-17/6 – מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב – הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300צילום ארן חן

מוגש עם רוטב שמנת ופטריות שמפיניון

חומרים לבצק (4 סועדים):
300 גרם קמח מנופה
150 חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
1 ביצה

אופן הכנת הבצק:
למיקסר מכניסים חמאה ומלח ומעבדים כ-30 שניות – עד להתחברות המרכיבים.
מוסיפים קמח וביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גוש בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של 60 דקות.
לאחר שעה מוציאים ומרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של ½ ס"מ.
מרפדים 4 תבניות אישיות ומהדקים את הבצק לתבנית.
מחוררים את הבצק ע"י מזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.

חומרים למילוי הקיש:
350 גר' פטריות מיקס של חוות השמפיניון חתוכות גס
8 כפות שמן קנולה
1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה
¼ כוס יין לבן
½ כפית קורנית קצוצה
4 ביצים טרופות
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנת מלית הקיש:
מחממים סיר עם שמן ומתחילים בטיגון לפי הסדר הבא: טיגון הבצל עד להזהבה, טיגון השום כ-30 שניות בלבד עם הבצל, מוסיפים את פטריות המיקס ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים יין לבן ומצמצמים את היין לחצי מהכמות.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השמנת מתוקה – מצמצמים לחצי.
בודקים טעמים, ואם חסר מוסיפים מלח ופלפל.
מניחים בצד לצינון של 20 דקות.
מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים היטב.

חומרים לרוטב שמנת:
8 כפות שמן זית
1 ראש בצל קצוץ
¼ כוס יין לבן
½ כפית תימין קצוץ
1 כפית שום קצוץ
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
6 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
חופן פטריות ירדן חתוכות לרבעים (במידה ויש בהישג יד – לא חובה)
1 כפית מחית פטריות כמהין
2 מכלי שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

הרכבת הקיש ואפייתו:
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מוציאים מהמקרר את תבניות הקיש שהכנו מראש וממלאים במילוי פטריות ושמנת. מכניסים לתנור ל-15 דקות או עד שהבצק הופך זהוב, פריך ויפה.
מוציאים מהתנור ובודקים עם קיסם במרכז שהתערובת יבשה מבפנים.
את מטבל השמנת מגישים לצד הקיש.

פסטיבל פטריות בשיתוף חוות השמפיניון 3-17/6 – מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב – הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300

צילום ארן חן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר