לביבות בטטות אפויות

מרכיבים עבור 6 מנות:3/4 כוס קמח4 כפות גדושת של מיונז הלמנ'ס500 גרם בטטות (רצוי גדולות)2 ביציםחצי כפית אבקת אפייה1/4 כוס חלב או ציר ירקותמלח ופלפלמעט שמן צמחיאופן ההכנה: מחממים תנור לחום של 190 מעלות.מכניסים את הבטטות למשך שעה (או עד אשר הן רכות לחלוטין). לאחר מכן יש להוציא אותן מהתנור ולהניח להן להתקרר.לרוקן את הבטטות בעזרת כף לתוך קערה ולמעוך אותן במזלג.  להוסיף את המרכיבים האחרים עד לקבלת תערובת אחידה.הוספת המיונז ללביבות מעניקה להן מרקם רך וטעם עשיר.כעת יש לטגן את הלביבות על מחבת טפלון עם מעט שמן: מוסיפים למחבת כף מהתערובת. כאשר מופיעות בועות אוויר על הלביבה, להפוך בזהירות ולטגן לעוד כמה דקות.מומלץ להגיש את הלביבות עם סלט עלים ירוק ורענן.צילום קרן ביטון-כהן

מרכיבים עבור 6 מנות:
3/4 כוס קמח
4 כפות גדושת של מיונז הלמנ'ס
500 גרם בטטות (רצוי גדולות)
2 ביצים
חצי כפית אבקת אפייה
1/4 כוס חלב או ציר ירקות
מלח ופלפל
מעט שמן צמחי

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
מכניסים את הבטטות למשך שעה (או עד אשר הן רכות לחלוטין).
לאחר מכן יש להוציא אותן מהתנור ולהניח להן להתקרר.
לרוקן את הבטטות בעזרת כף לתוך קערה ולמעוך אותן במזלג. 
להוסיף את המרכיבים האחרים עד לקבלת תערובת אחידה.
הוספת המיונז ללביבות מעניקה להן מרקם רך וטעם עשיר.
כעת יש לטגן את הלביבות על מחבת טפלון עם מעט שמן:
מוסיפים למחבת כף מהתערובת. כאשר מופיעות בועות אוויר על הלביבה, להפוך בזהירות ולטגן לעוד כמה דקות.
מומלץ להגיש את הלביבות עם סלט עלים ירוק ורענן.

צילום קרן ביטון-כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר