פשטידת ברוקולי עסיסית

מרכיבים עבור 2 תבניות אינגליש קייק (מאורכות):5 כפות גדושות של מיונז הלמנ'סראש ברוקולי בינוני (או חצי חבילה קפואה)ביצהחופן של עלי פטרוזיליה קצוציםחצי צרור של גבעולי עירית קצוצים (או בצל ירוק)1 קופסת קוטג'2 כפות קמח רגיל (ומעט קמח לקימוח התבניות)1/4 כוס חלבפלפל ומלח לפי הטעםאופן ההכנה: במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא, יש להפשיר במסננת כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.אם משתמשים בברוקולי טרי, מפרידים את הראש לפרחים (ניתן לשמור את החלק התחתון למרקים ומנות נוספות).חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים למשך 2-3 דקות או עד אשר הברוקולי רך, (כדי שהברוקולי לא ייאבד מהמרקם שלו או מצבעו הירוק – יש לשים לב לזמן). מוציאים מהסיר ומשרים במי קרח.מערבבים את יתר המרכיבים של הפשטידה בקערה לתערובת אחידה, הוספת המיונז מעניקה לפשטידה עסיסיות ומעשירה את טעמה.להוסיף את הברוקולי לקערה ולערבב. מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק אשר שומנו וקומחו מבעוד מועד.מכניסים את התבניות לתנור אשר חומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהפשטידה מתייצבת.מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט. ניתן להגיש יחד עם סלט ירקות רענן.

מרכיבים עבור 2 תבניות אינגליש קייק (מאורכות):
5 כפות גדושות של מיונז הלמנ'ס
ראש ברוקולי בינוני (או חצי חבילה קפואה)
ביצה
חופן של עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי צרור של גבעולי עירית קצוצים (או בצל ירוק)
1 קופסת קוטג'
2 כפות קמח רגיל (ומעט קמח לקימוח התבניות)
1/4 כוס חלב
פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא, יש להפשיר במסננת כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
אם משתמשים בברוקולי טרי, מפרידים את הראש לפרחים (ניתן לשמור את החלק התחתון למרקים ומנות נוספות).
חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים למשך 2-3 דקות או עד אשר הברוקולי רך, (כדי שהברוקולי לא ייאבד מהמרקם שלו או מצבעו הירוק – יש לשים לב לזמן).
מוציאים מהסיר ומשרים במי קרח.
מערבבים את יתר המרכיבים של הפשטידה בקערה לתערובת אחידה,
הוספת המיונז מעניקה לפשטידה עסיסיות ומעשירה את טעמה.
להוסיף את הברוקולי לקערה ולערבב. 
מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק אשר שומנו וקומחו מבעוד מועד.
מכניסים את התבניות לתנור אשר חומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהפשטידה מתייצבת.
מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט.
ניתן להגיש יחד עם סלט ירקות רענן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר