אבי לוי – טעמים של בית

אבי לוי
טעמים של בית
המתכונים של אבי לוי – זוכה מאסטר שף
עריכה קולינרית: רוני קדר
צילומים: אפרת ליכטנשטט
עיצוב הספר והעטיפה: מיכל שפירא – סטודיו מיכל ודקל
הוצאת כתר ספרים
מחיר מומלץ 128 ₪

מסתבר כי הרומן של אבי לוי – זוכה מאסטר שף, עם המטבח. התחיל עוד כשהיה בן שש, כשהיה מגיע אל בית סבתו בשכונת מוסררה בירושלים, הסמוכה לעיר העתיקה. בחצר הבית בה שיחק עם חבריו, אי אפשר היה להתעלם מניחוחות המטעמים אותם היא הכינה.
היום אבי לוי הוא שף, מסעדן, ובעלים של מסעדות “המוציא” בירושלים ו”צ’יריפום” בתל אביב.


‘טעמים של בית’ מביא אלינו את הניחוחות ואת הטעמים האלגי’ראים, עם מטעמים שהפילו מהכיסא את שופטי “מאסטר שף”. בספר מבחר גדול של מתכונים, ביניהם מעקודה, דגים בשַרמוֹלָה, סנדוויץ’ אלג’יראי אמיתי, שוּפּלוֹר עוף וכרובית, כבד קצוץ של אמא, כדורי מרציפן ממכרים, זַ’אבַּן מבהיק בלובנו, עוגיות יוֹ-יוֹ.

פרקי הספר:
סלטים ומנות ראשונות: כאן משכו את תשומת לבנו סנדוויץ’ אלג’יראי וסמבוסק ממולא בחומוס.
מרקים: מה דעתכם על מרק חרירה אלג’יראי או מרק עדשים ירוקות?
בשר: מפרום, ממולאים, מוסקה, קציצות, סיגרים של שקדי עגל ושפונדרה.
עוף: קציצות עוף ממולאות בתמרים, פרגית ממולאת בשר וצנוברים.
דגים: פרידה ברוטב עגבניות שרי, ברבוניות מטוגנות באריסה.
תוספות: בטטה קסבייה, פתיתים בלימון כבוש, אורז ואטריות בזעפרן ושקדים.
שבת משפחתית: חיטה של שבת, כתף טלה במרינדה חריפה.
מנות אחרונות: עוגיות מקרוט אלג’יראיות, ספינג’.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה