אגסים באגוזים מקורמלים

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לקינוח מבוסס אגסים ומרענן שיסייע לחזור לתזונה בריאה ומאוזנת אחרי החגים וימי סגר קורונה 2020

כאשר הנוזל מבעבע קלות ולא רותח לחלוטין מוסיפים את האגסים. מבשלים אותם כ-20 דקות או עד שהם רכים אך שומרים על צורתם

רכיבים

4 אגסים גדולים

1.2 ליטר מים

50 גרם סוכר

2 חתיכות ג'ינג'ר קלוף

2 פרוסות לימון

1 כפית תמצית וניל

1 שקית תה ירוק

לאגוזים

30 גרם אגוזי מלך

30 גרם פיסטוקים

1 כף סירופ סוכר קוקוס

 

אופן ההכנה

מוזגים לסיר את המים, הסוכר, הג'ינג'ר, הלימון והווניל.

מביאים לרתיחה.

כשהסוכר נמס מסירים את הסיר מהאש ומניחים בתוכו את שקית התה הירוק למשך 3 דקות.

בזמן שהמים רותחים מקלפים את האגסים.

חותכים האגסים לשניים ומסירים את הליבה.

סוחטים את שקית התה היטב כדי לקבל את כל הטעם ומשליכים אותה לפח.

מחממים שוב את התערובת, הפעם על אש בינונית.

כאשר הנוזל מבעבע קלות ולא רותח לחלוטין מוסיפים את האגסים.

מבשלים אותם כ- 20 דקות או עד שהם רכים אך שומרים על צורתם.

זמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לזן האגסים.

מורידים את הנוזל מהאש.

מניחים לאגסים להתקרר בנוזל ולספוח טעמים.

טיפ: מומלץ לא לשפוך את הנוזל שנוצר אלא לצנן במקרר ולקבל משקה מרענן מאוד.

לסיום קוצצים את האגוזים.

מוסיפים את כף סירופ הקוקוס.

ערבבים וקולים קלות בתנור כך שיתקרמלו מבלי להישרף. מצננים, מניחים על האגסים ומגישים.

טיפ: ניתן להוסיף לנוזל בישול האגסים תבלינים ליצירת ארומה משתנה: הל, קינמון  או כוכב אניס למשל.

תחליפים

מים: ניתן להחליף חלק מהמים במיץ לימון, מיץ תפוזים, יין לבן או יין אדום

סוכר: סוכר חום, קוקוס (שני אלה ישנו את צבע האגסים), אגבה, סטיביה, או סוג אחר של ממתיק

אגוזי מלך ופיסטוקים: כל אגוז אחר

סירופ קוקוס: סירופ אגבה, סירופ אורז או סירופ קנים

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה