fbpx

אגסים ביין קברנה ותבלינים

חומרים12 אגסים בינוניים.רבע ק"ג סוכר2-1 בקבוק יין קברנה סובניון איכותי.2 מקלות קינמון.10-12 יחידות ציפורן שלם.1 כפית גרגירי פלפל אנגלי.4 עלי דפנה שלמים.גרידה מ-1 לימון ו-1 תפוז.אופן ההכנה – להרתיח את כל החומרים, למעט האגסים וגרידת הלימון.לבשל כ – 10 דקות, להוריד מהאש.לקלוף את האגסים בעזרת קולפן, ולהכניס מיד לתוך הרוטב החם כדי שלא ישחירו.לבשל את האגסים עד שמתרככים – בזהירות לא לבשל יתר על המידה.בסוף הבישול לכבות את האש ולהוסיף את גרידת הלימון.ניתן לאטום בצנצנות זכוכית עם מכסה זכוכית וסגירת גומי מכניסים את הצנצנת והמכסה למים רותחים למס' דקות.מוציאים, מכניסים את האגסים צפוף ככל האפשר.יוצקים את הרוטב, רותח, עד שיכסה את האגסים.סוגרים את המכסה היטב, ומכניסים למים הרותחים למשך כ- 15 דקות.מקררים ושומרים (עד שנה), במקום קריר ואפל.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים
12 אגסים בינוניים.
רבע ק"ג סוכר
2-1 בקבוק יין קברנה סובניון איכותי.
2 מקלות קינמון.
10-12 יחידות ציפורן שלם.
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי.
4 עלי דפנה שלמים.
גרידה מ-1 לימון ו-1 תפוז.

אופן ההכנה –
להרתיח את כל החומרים, למעט האגסים וגרידת הלימון.

לבשל כ – 10 דקות, להוריד מהאש.

לקלוף את האגסים בעזרת קולפן, ולהכניס מיד לתוך הרוטב החם כדי שלא ישחירו.

לבשל את האגסים עד שמתרככים – בזהירות לא לבשל יתר על המידה.

בסוף הבישול לכבות את האש ולהוסיף את גרידת הלימון.

ניתן לאטום בצנצנות זכוכית עם מכסה זכוכית וסגירת גומי
מכניסים את הצנצנת והמכסה למים רותחים למס' דקות.

מוציאים, מכניסים את האגסים צפוף ככל האפשר.

יוצקים את הרוטב, רותח, עד שיכסה את האגסים.

סוגרים את המכסה היטב, ומכניסים למים הרותחים למשך כ- 15 דקות.

מקררים ושומרים (עד שנה), במקום קריר ואפל.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר