אגסים בציפוי טמפורה פריך

מגישים את האגסים בליווי הרוטב התאילנדי כחטיף בתחילת ארוחה או עם רוטב מייפל כקינוח
יום האגסים הבינלאומי מתקיים מדי שנה ב- 1 בדצמבר ביוזמת מועצת מגדלי האגסים האמריקאית שמייצגת 16,000 מגדלי אגסים במדינות אורגון וושינגטון בצפון מערב ארה"ב. יובל בר-נר "איש האגסים מציע מתכון לאגסים בציפוי טמפורה פריך עם רוטב תאילנדי חריף-מתוק-מלוח או ברוטב מתוק של קרמל ורוטב מייפל

חומרים

4 אגסי בוסק אמריקאים חלודים

 לבלילת טמפורה

80 גר' קמח

60 גר' קמח תפוחי אדמה

5 גר' אבקת אפיה

קורט מלח

1 כף שמן ניטרלי

130 גר' מים

לאגסים בסירופ

ארבעה אגסים בוסק חתוכים לפלחים

200 גר' סוכר

5 כפות ליקר גרנד מרנייה או קואנטרו

מיץ מ-3 תפוזים

קליפה מגורדת מתפוז אחד

 לרוטב תאילנדי

2 כפות רוטב דגים תאילנדי

1 כף מים

1 כף  סוכר חום דמררה

1 כף מיץ ליים או לימון

1 שן שום כתושה

1 פלפל צ'ילי טרי

 לגרסה מתוקה

כמה כפות סירופ מייפל איכותי

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.

במקביל מערבבים בקערה בינונית את החומרים לבלילה חלקה ואחידה.

אמורה להיות יחסית סמיכה, אין צורך לדלל.

מערבבים בקערה את כל חומרי המטבל התאילנדי.

הרוטב דליל ואמור להיות חמוץ-מתוק-מלוח וחריף מעט.

בודקים שהשמן חם (180 מעלות) על ידי טיגון מעט מהבלילה. מוודאים כי היא צפה מיד על פני השמן.

טובלים את פלחי האגסים היטב בבלילה ומעבירים לשמן בקבוצות קטנות.

מטגנים עד הזהבה.

הגשה

מגישים את האגסים בליווי הרוטב התאילנדי כחטיף בתחילת ארוחה, או עם רוטב מייפל כקינוח.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר