אגסים ברוטב שוקולד ויין

 

חומרים ל- 5 מנות
100 גרם צימוקים
5 אגסים טריים גדולים ובשלים
חצי ליטר יין לבן
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אגוזים (קלויים או אגוזים בסוכר)
50 גרם שומשום (קלוי על מחבת ללא שמן)

אופן ההכנה
להשרות את הצימוקים ביין עד שיטפחו (להניח בצד)

לקלף אגסים מהקליפה ולהוציא את הגרעינים

להרתיח את היין עם הסוכר בסיר שיכול להכיל את כל האגסים ונוח לעבודה.

להוסיף לסיר את האגסים הקלופים.

לבשל ביחד ומידי פעם לשפוך עליהם את היין , עד שהאגסים רכים.

להוציא את האגסים לקערת הגשה יפה.

להמיס אותו בסיר קטן את השוקולד (מריר+ חלב+לבן) להוסיף את היין הלבן עם הצימוקים שתפחו ולשפוך בעדינות מעל האגסים.

לפזר מלמעלה את הצימוקים , האגוזים והשומשום.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה