אגס ביין ופנקוטה על בסיס מרנג

 

חומרים לבסיס המרנג: 6 מנות
6 חלמונים
6 כפות סוכר

אופן הכנה
להקציף היטב עם מערבל עד שהעיסה תפוחה ובהירה.
מזלפים לתוך רינג (או כל אביזר אשר ישמור על צורה עגולה) על תבנית עם ניר אפיה.
מחממים תנור ל90 מעלות ולאפות כשעתיים (עד שהמרנג מוצק)

לפנקוטה
0.5 ליטר שמנת מתוקה 42 אחוז
100 גרם סוכר
1 מקל וניל
1 שקית ג’לטין

אופן הכנה
את השמנת, הסוכר ומקל הוניל ולהוסיף את הג’לטין. לערבב היטב, לסנן ולהעביר לקירור.

לאגס ביין
6 אגסים קלופים עם הגבעול
1 בקבוק יין אדום
750 גרם סוכר
1 מקל וניל
1 מקל קינמון
2 כוכבי אניס
5 ציפורן
מעט אגוז מוסקט מגורד
2 גרגירי פלפל אנגלי
2 גרגירי פלפל שחור
2 זרעי הל

אופן הכנה
מערבבים את המרכיבים בסיר ומוסיפים את האגסים. מבשלים כשעה בחום נמוך עם מכסה.
לאחר מכן מוציאים את האגסים שהפכו לסגלגלים ומסננים את הנוזלים בחזרה לסיר.
מגביהים את האש ומצמצמים את הנוזל.

הגשה
מניחים על צלחת את בסיס המרנג מעל מוזגים מהפנקוטה ,מניחים אגס מעל ומקשטים בתפרחת נענע.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה