אגס מאוהב

מצרכים:1/2 קילו אגסים150 גרם גבינת שמנת150 מ"ל שמנת מתוקה1/4 ליטר יין מרלוקליפת תפוזקליפת לימון1 כוכב אניס3 כפות סוכרכפית תמצית וניל/ חצי מקל וניל טריאופן ההכנה:מכינים בקערה 1/2 ליטר מים עם מיץ מלימון אחד.מקלפים את האגסים ומשרים אותם במים עם הלימון, על מנת למנוע השחרתם.הכנת הרוטב: להוסיף לסיר עמוק את המרלו, קליפת התפוז, קליפת הלימון, הסוכר וכוכב האניס.להביא לרתיחה. בינתיים יש לחצות את האגסים לאורכם ולגלען אותם.לבשל את האגסים ברוטב על אש נמוכה, עד כדי צמצומו. ברגע שהאגסים מתרככים קלות וסופגים את צבע הנוזל האדום, יש לכבות את האש.הכנת הקרם:מחממים קלות את השמנת המתוקה (לא להגיע לרתיחה). לתוך השמנת לגרד חצי מקל וניל/ כפית תמצית וניל.לשים את גבינת השמנת במיקסר על מהירות נמוכה, ולתוכה להוסיף באיטיות ובהדרגה את השמנת המתוקה ושתי כפות סוכר, עד קבלת מרקם קרמי.בין כל שני חצאי אגס יוצקים כף מן הקרם.מניחים על צלחת הגשה.מקשטים את הצלחת עם מעט מהרוטב הנותר. "רינגלבלום" הממוקמת בלב שכונה ד' בבאר שבע, מעסיקה בני נוער בסיכון תושבי השכונה. זוהי מסעדה חלבית (כשרה למהדרין) המציעה פיצות, ניוקי תוצרת ביתית, מגוון פסטות, דגים ומוצרי מאפה טריים יום יום. המסעדה המנוהלת על ידי עמותת "תור המדבר" ו"קרן דואליס" (קרן ליזמות עסקית-חברתית) במטרה לספק מענה תעסוקתי וכישורי חיים לכ-15 בני נוער בסיכון בבאר שבע. היא מעניקה הזדמנות לנערים מרקעים שונים להשתלב בשוק העבודה ולרכוש מקצוע, תוך שימת דגש על חינוך, מקצועיות וקבלת אחריות אישית.צילום: עדי ליבמן

מצרכים:
1/2 קילו אגסים
150 גרם גבינת שמנת
150 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 ליטר יין מרלו
קליפת תפוז
קליפת לימון
1 כוכב אניס
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל/ חצי מקל וניל טרי

אופן ההכנה:
מכינים בקערה 1/2 ליטר מים עם מיץ מלימון אחד.
מקלפים את האגסים ומשרים אותם במים עם הלימון, על מנת למנוע השחרתם.

הכנת הרוטב:
להוסיף לסיר עמוק את המרלו, קליפת התפוז, קליפת הלימון, הסוכר וכוכב האניס.
להביא לרתיחה.
בינתיים יש לחצות את האגסים לאורכם ולגלען אותם.
לבשל את האגסים ברוטב על אש נמוכה, עד כדי צמצומו.
ברגע שהאגסים מתרככים קלות וסופגים את צבע הנוזל האדום, יש לכבות את האש.

הכנת הקרם:
מחממים קלות את השמנת המתוקה (לא להגיע לרתיחה).
לתוך השמנת לגרד חצי מקל וניל/ כפית תמצית וניל.
לשים את גבינת השמנת במיקסר על מהירות נמוכה, ולתוכה להוסיף באיטיות ובהדרגה את השמנת המתוקה ושתי כפות סוכר, עד קבלת מרקם קרמי.
בין כל שני חצאי אגס יוצקים כף מן הקרם.
מניחים על צלחת הגשה.
מקשטים את הצלחת עם מעט מהרוטב הנותר.

"רינגלבלום" הממוקמת בלב שכונה ד' בבאר שבע, מעסיקה בני נוער בסיכון תושבי השכונה. זוהי מסעדה חלבית (כשרה למהדרין) המציעה פיצות, ניוקי תוצרת ביתית, מגוון פסטות, דגים ומוצרי מאפה טריים יום יום.
המסעדה המנוהלת על ידי עמותת "תור המדבר" ו"קרן דואליס" (קרן ליזמות עסקית-חברתית) במטרה לספק מענה תעסוקתי וכישורי חיים לכ-15 בני נוער בסיכון בבאר שבע. היא מעניקה הזדמנות לנערים מרקעים שונים להשתלב בשוק העבודה ולרכוש מקצוע, תוך שימת דגש על חינוך, מקצועיות וקבלת אחריות אישית.

צילום: עדי ליבמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר