מותאם ל-4 סועדים
חומרים
חצי כרוב
2 גזרים
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
1 חבילת נבטים
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 בצלים ירוקים קצוצים
ביצה
מעט קורנפלור
4 כפות שמן
3 כפות רוטב צדפות
2 כפיות סוכר
כפית מלח
פלפל שחור טרי גרוס
*ניתן להוסיף נתחי עוף / בשר לבן טחון
אופן הכנת המלית
1. קוצצים את הגזר והפלפלים לרצועות דקיקות באורך של 2 ס"מ (אפשר גם במעבד מזון)
2. מוסיפים את הנבטים, הבצל והשום. ממליחים וממתינים 10 דקות.
3. מוציאים את הנוזלים שהצטברו, מוסיפים את יתר החמרים ומערבבים.
4. לאוהבי הבשר – יש להוסיפו בשלב זה (אין צורך לבשלו מראש)
5. טורפים ביצה, מוסיפים לה כפית וחצי קורנפלור (כדי שלא יווצרו גושים, ניתן להמיס את הקורנפלור במעט מים). ממשיכים לטרוף עד שאין יותר גושים.
הערה: התערובת תשמש אותנו לסגור ולעטוף את האגרול, היא איננה חלק מהמלית.
הקיפול
להכנת האגרול משתמשים בבצק הביצים שחילקנו לריבועים, פורסים את אחד הריבועים כמעוין על השולחן.
מניחים כפית גדושה מהתערובת ומתחילים לגלגל, כשמגיעים לאמצע, מקפלים את הפינות פנימה וממשיכים לגלגל.
בסיום, מורחים מעט מתערובת הביצה והקורנפלור על מנת להדק את הסגירה.