חומרים לבצק והכנתו:
½ 2 כוסות קמח מלא
½ כוס דבש או ¾ כוס סוכר חום
2 חלמונים (עדיף מביצים אורגניות)
2-3 כפות יין אדום
קורט מלח
¾ כוס שמן קנולה
גרידה מלימון שלם
מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר או מעבד מזון עד לקבלת בצק פריך ואחיד, ניתן לקרר אותו מעט לפני תחילת העבודה.
חומרים למלית קלאסית:
1 כף דבש
2-3 כפות מים
1 כוס פרג טחון
מעט מיץ לימון
½ כוס סוכר חום או תפוח ירוק אחד מגורד על פומפייה
¼ כוס צימוקים
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית.
אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק לעובי של כ ½ ס"מ. קורצים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית מן המילוי ומקפלים את השוליים לקבלת אוזן המן.
מסדרים את האוזניים בתבנית שבתחתיתה נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם ל 170 מעלות כ 20 דקות או עד שהן משחימות.
אופציה לגוון המלית:
• מלית חלווה ביתית:
מערבבים בקערה 1 כוס טחינה גולמית, 1/3 כוס דבש ומעט מיץ לימון לקבלת מחית חלקה (במרקם הדומה למרציפן) אפשר להוסיף מעט צימוקים. באותה שיטה ממלאים את עיגולי הבצק ואופים.
• מלית פירות יבשים:
במעבד מזון טוחנים לעיסה חלקה פירות יבשים – משמשים, שזיפים, תמרים, צימוקים (מה שמוצאים בבית) מערבבים עם מעט אגוזי מלך קצוצים. ממלאים ואופים.