אוזני המן בגרסה בריאה

אותן אוזני המן אבל עם מרכיבים בריאים לחלוטין, מתקבלת תוצאה פריכה וטעימה שבהחלט לא נופלת מהמקור, אך פחות מתוקה. אם אתם מאוהבי המתוק, ניתן להגדיל את מנות הסוכר או הדבש בבצק ובמילוי

חומרים לבצק והכנתו:
½ 2 כוסות קמח מלא
½ כוס דבש או ¾ כוס סוכר חום
2 חלמונים (עדיף מביצים אורגניות)
2-3 כפות יין אדום
קורט מלח
¾ כוס שמן קנולה
גרידה מלימון שלם

מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר או מעבד מזון עד לקבלת בצק פריך ואחיד, ניתן לקרר אותו מעט לפני תחילת העבודה.

חומרים למלית קלאסית:
1 כף דבש
2-3 כפות מים
1 כוס פרג טחון
מעט מיץ לימון
½ כוס סוכר חום או תפוח ירוק אחד מגורד על פומפייה
¼ כוס צימוקים
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית.

אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק לעובי של כ ½ ס"מ. קורצים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית מן המילוי ומקפלים את השוליים לקבלת אוזן המן.
מסדרים את האוזניים בתבנית שבתחתיתה נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם ל 170 מעלות כ 20 דקות או עד שהן משחימות.

אופציה לגוון המלית:
• מלית חלווה ביתית:
מערבבים בקערה 1 כוס טחינה גולמית, 1/3 כוס דבש ומעט מיץ לימון לקבלת מחית חלקה (במרקם הדומה למרציפן) אפשר להוסיף מעט צימוקים. באותה שיטה ממלאים את עיגולי הבצק ואופים.
• מלית פירות יבשים:
במעבד מזון טוחנים לעיסה חלקה פירות יבשים – משמשים, שזיפים, תמרים, צימוקים (מה שמוצאים בבית) מערבבים עם מעט אגוזי מלך קצוצים. ממלאים ואופים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר