fbpx

אוזני המן ביתיות

חומרים לבצק:350 גרם סוכר600 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות950 גרם קמח לבן200 סמ"ק שמנת מתוקה2 גרם אבקת אפיהכף תמצית וניל1/4 כפית מלחאופן הכנת הבצק:טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפירורים דקים.מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי. יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר למשך 4 שעות (במקרר).חומרים למילוי פרג:600 סמ"ק חלב100 גרם חמאה500 גרם סוכרכף תמצית ונילקורט מלחכפית קינמון1 לימון100 גרם דבש500 גרם פרג טחון טרי200 גרם פירורי עוגה (אפשר גם להשתמש בפירורי ביסקוויטים).אופן הכנת המילוי:מבשלים את כל החומרים (פרט לפרג) עד לרתיחה. בתום הרתיחה מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.מורידים את התערובת מהאש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידה מלימון אחד.שומרים את המילוי בכלי אטום במקרר.חומרים למילוי אגוזים וקינמון:400 גרם אגוזי מלך קצוצים500 גרם סוכר לבן2 חלבונים100 גרם דבשכפית קינמוןאופן הכנת המילוי:מערבבים את כל החומרים עד לרתיחה, למשך 15 דקות.מורידים את העיסה מהאש ושומרים בכלי אטום במקרר.אופן הכנת אוזן ההמן:מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ.יש ליצור עיגולים מן הבצק בגודל הרצוי.לוקחים כפית מילוי פרג או קינמון ואגוזים, ושמים באמצע אוזן ההמן. מקפלים את שלושת הפינות של הבצק לצורת אוזן ומהדקים בצדדים.אופים את הבצק בחום של 160 מעלות למשך 14-15 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב.מקררים בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר על אוזני ההמן.לחם טאטי דרך השלום 53,גבעתייםטל. 03-5739526שעות פתיחה: א'-ה- 22:0-08:00, ו'-08:00-עד כניסת השבת.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לבצק:
350 גרם סוכר
600 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
950 גרם קמח לבן
200 סמ"ק שמנת מתוקה
2 גרם אבקת אפיה
כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח

אופן הכנת הבצק:
טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפירורים דקים.
מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי.
יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר למשך 4 שעות (במקרר).

חומרים למילוי פרג:
600 סמ"ק חלב
100 גרם חמאה
500 גרם סוכר
כף תמצית וניל
קורט מלח
כפית קינמון
1 לימון
100 גרם דבש
500 גרם פרג טחון טרי
200 גרם פירורי עוגה (אפשר גם להשתמש בפירורי ביסקוויטים).

אופן הכנת המילוי:
מבשלים את כל החומרים (פרט לפרג) עד לרתיחה. בתום הרתיחה מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
מורידים את התערובת מהאש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידה מלימון אחד.
שומרים את המילוי בכלי אטום במקרר.

חומרים למילוי אגוזים וקינמון:
400 גרם אגוזי מלך קצוצים
500 גרם סוכר לבן
2 חלבונים
100 גרם דבש
כפית קינמון

אופן הכנת המילוי:
מערבבים את כל החומרים עד לרתיחה, למשך 15 דקות.
מורידים את העיסה מהאש ושומרים בכלי אטום במקרר.

אופן הכנת אוזן ההמן:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
יש ליצור עיגולים מן הבצק בגודל הרצוי.
לוקחים כפית מילוי פרג או קינמון ואגוזים, ושמים באמצע אוזן ההמן. מקפלים את שלושת הפינות של הבצק לצורת אוזן ומהדקים בצדדים.
אופים את הבצק בחום של 160 מעלות למשך 14-15 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב.
מקררים בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר על אוזני ההמן.


לחם טאטי
דרך השלום 53,גבעתיים
טל. 03-5739526
שעות פתיחה: א'-ה- 22:0-08:00, ו'-08:00-עד כניסת השבת.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר