אוזני המן במילוי ברמונדי ועשבי תיבול

מניחים כף מהמלית של הברמונדי וסוגרים את הקצוות לצורת אוזני המן. צילום ניר עצמון
מי אמר שאוזני המן חייבים להיות עם מילויים מתוקים? לכבוד פורים החליטה השפית דנה לפלד למלא אוזני המן בדג ברמונדי וליצור טעם מתוק-מלוח המשלב בין הבצק הפריך למילוי הנימוח. אוזני המן מיוחדים שאף אחד לא ישכח

מצרכים

לבצק

4 כוסות קמח

½ כוס שמן

1 כוס מים

½ כפית מלח

1 כפית שמרים יבשים

למילוי

1/2 קילו דג ברמונדי טחון

½ חבילת פטרוזיליה

½ חבילת כוסברה

4 שיני שום

3 כפות שמן

2 ביצים

½ כפת מלח

½ קישוא מגורר

½ תפוח אדמה מגורר

1 גזר קטן מגורר

אופציונלי

שומשום וביצה

אופן ההכנה

במיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד קבלת בצק רך ונעים לעבודה.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.

מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-180 מעלות.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ- ½  ס"מ.

קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

מניחים כף מהמלית וסוגרים את הקצוות לצורת אוזני המן.

אם רוצים: מברישים בביצה וזורים שומשום.

אופים בתנור למשך 20 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר