fbpx

אוזני המן במילוי ברמונדי ועשבי תיבול

מי אמר שאוזני המן חייבים להיות עם מילויים מתוקים? לכבוד פורים החליטה השפית דנה לפלד למלא אוזני המן בדג ברמונדי וליצור טעם מתוק-מלוח המשלב בין הבצק הפריך למילוי הנימוח. אוזני המן מיוחדים שאף אחד לא ישכח
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים

לבצק

4 כוסות קמח

½ כוס שמן

1 כוס מים

½ כפית מלח

1 כפית שמרים יבשים

למילוי

1/2 קילו דג ברמונדי טחון

½ חבילת פטרוזיליה

½ חבילת כוסברה

4 שיני שום

3 כפות שמן

2 ביצים

½ כפת מלח

½ קישוא מגורר

½ תפוח אדמה מגורר

1 גזר קטן מגורר

אופציונלי

שומשום וביצה

אופן ההכנה

במיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד קבלת בצק רך ונעים לעבודה.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.

מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-180 מעלות.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ- ½  ס"מ.

קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

מניחים כף מהמלית וסוגרים את הקצוות לצורת אוזני המן.

אם רוצים: מברישים בביצה וזורים שומשום.

אופים בתנור למשך 20 דקות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר