אוזני המן במילוי משתנה עם זילוף מרנג איטלקי

מיה תעשיות מזון מציעה לרגל פורים מתכון של הקונדיטורית ומובילת הרשת אור שפיץ לאוזני המן עם זילוף מרנג איטלקי במילוי משתנה לבחירתכם: שוקולד צ'יפס, מעדן פרי תות או פרג

יוצקים בעדינות את תערובת השוקולד מעל לאוזני ההמן עד לכיסוי מוחלט של המרנג. מחכים עד שתערובת השוקולד תתקרר ונהנים מאוזני המן יצירתיות וטעימות. צילום אור שפיץ
יוצקים בעדינות את תערובת השוקולד מעל לאוזני ההמן עד לכיסוי מוחלט של המרנג. מחכים עד שתערובת השוקולד תתקרר ונהנים מאוזני המן יצירתיות וטעימות. צילום אור שפיץ

חומרים ל-12 יחידות אוזני המן ו-12 יחידות מרנג

חומרים לבצק

200 גרם חמאה קרה

2.5 כוסות (300 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה כמו של מיה תעשיות מזון

1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

¼ כפית מלח

¼ כוס (65 גרם) חלב

4 כפות (40 גרם) קקאו

חומרים למרנג

5 ביצים L (200 גרם) – החלבונים

100 גרם (חצי כוס) מים

כוס ו-3/4 (360 גרם) סוכר

1 כפית או לפי הטעם תמצית אגוזי לוז

3 אפשרויות למילוי

חומרים למילוי פצפוצי שוקולד וחמאת בוטנים

שקית של פצפוצי שוקולד כמו של מיה תעשיות מזון

2 כפות של חמאת בוטנים

חומרים למילוי מעדן פרי תות

2 צנצנות מעדן פרי תות

מצרכים למילוי ממרח פרג

כוס וחצי (150  גרם) פרג טחון

כוס ו-2 כפות (120 גרם) סוכר

1 כף (15 גרם) חמאה

1 כף (10 גרם) קורנפלור

3/4 כוס (200 גרם) חלב

1/3 כוס (30 גרם) שקדים טחונים

½ כוס (50 גרם) ביסקוויטים טחונים

1 כף דבש

1 כף תמצית וניל

קליפת תפוז מחצי תפוז

חומרים לציפוי המרנג

150 גרם חמאת קקאו

שקית (300 גרם) שוקולד צ'יפס

צילום אור שפיץ
צילום אור שפיץ

אופן ההכנה

הכנת אוזני המן

את המצרכים היבשים מעבדים יחד במעבד מזון עד קבלת מסה פירורית.

מוסיפים את המצרכים הרטובים ומעבדים כמה שפחות עד לאחידות כדי לשמור על פריכות הבצק.

מרדדים , מקררים 10 דקות במקפיא, קורצים עיגולים , מסדרים על נייר אפיה מרווח.

הכנת מילוי אוזני ההמן פצפוצי שוקולד וחמאת בוטנים

מערבבים את פצפוצי השוקולד וחמאת הבוטנים יחד.

שימו לב שאפשר לשחק עם הכמויות.

ניתן לעשות גם מילוי נפרד רק של חמאת בוטנים או רק של שוקולד צ'יפס – לבחירתכם.

ממלאים את העיגולים שקרצנו במילוי.

מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות.

חשוב להדק היטב כדי שהמילוי לא יישרף בתנור.

מכניסים לתנור מחומם ל- 180 מעלות ל- 10-15 דקות עד התחלה של הזהבה.

הכנת מילוי מעדן פרי תות

ממלאים את העיגולים שקרצנו במעדן פרי תות.

מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות.

חשוב להדק היטב כדי שהמילוי לא יישרף בתנור.

מכניסים לתנור מחומם ל- 180 מעלות ל- 10-15 דקות עד התחלה של הזהבה.

הכנת מילוי ממרח פרג

מרתיחים וניל, חלב, קליפת תפוז וסוכר בסיר.

מביאים לרתיחה.

מוסיפים פרג ומבשלים.

לאחר 5 דקות מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

הרכבת אוזני המן

ממלאים את העיגולים שקרצנו מהבצק במילוי.

מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות.

חשוב להדק היטב כדי שהמילוי לא יישרף בתנור.

מכניסים לתנור מחומם ל- 180 מעלות ל- 10-15 דקות עד התחלה של הזהבה.

אופן הכנת מרנג איטלקי

מפרידים את החלבונים ומכניסים לקערת מיקסר.

בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים עד שמגיעים ל- 117-118 מעלות.

לאחר ההגעה לטמפרטורה הרצויה מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה.

כשהסירופ מגיע ל- 120-121 מעלות מוסיפים אותו לתוך החלבונים תוך כדי הקצפה, בזרם דק.

מקציפים את המרנג במשך 10 דקות לפחות, עד שהופך ליציב מאוד וניתן לגעת בקערה (כבר לא רותחת).

לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית אגוזי לוז – לא חובה.

לאחר שאוזני ההמן מתקררות, מזלפים את המרנג בתנועות סיבוביות מעל אוזן ההמן.

לבסוף, כדי ליצור את הציפוי כמו של קרמבו מחממים בסיר קטן על אש נמוכה שוקולד צ'יפס וחמאת קקאו.

מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מחכים מעט לקירור והתייצבות התערובת.

יוצקים בעדינות את תערובת השוקולד מעל לאוזני ההמן עד לכיסוי מוחלט של המרנג.

מחכים עד שתערובת השוקולד תתקרר – ונהנים מאוזני המן יצירתיות וטעימות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה