אוזני המן במלית שקדים וצימוקים

חומרים לבצק: 3 כוסות קמח1 כפית אבקת אפייה1/2 כוס סוכר200 גר' חמאה2 חלמונים1/3 כוס מיץ תפוזים1 כפית מיץ לימון1 כפית גרידת תפוזחומרים למלית:200 גר שקדים מולבנים טחונים דק125 גר' חמאה1/2 כוס סוכרכף אבקת סוכר3 ביצים מס'2כפית תמצית ונילכפית ברנדי או ליקר שקדיםכפית גרידת לימוןקורט מלחכף קמח50 גר צימוקים בהיריםחומרים לזיגוג:2 חלבונים 1/2 כוס סוכראופן ההכנה: הכנת הבצק:שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת אפייה, חמאה וסוכר.מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית.מוסיפים את שאר חומרים וממשיכים לעבד מעט, עד שמתקבל כדור בצק חלק.מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח.עוטפים בניילון נצמד.שומרים במקרר כחצי שעה.אופן הכנת המלית:מקציפים בקערת מיקסר קיצ'נאייד עם וו גיטרה: חמאה סוכר, אבקת סוכר , גרידת לימון ומלח, עד שמתקבלת תערובת תפוחה.מוסיפים את השקדים וממשיכים להקציף,מוסיפים את הביצים זו אחר זו במהירות נמוכה, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.מוסיפים את הקמח והליקר והוניל.מערבלים מעט עד שהם נספגים בתערובת.מוסיפים את הצימוקים.הכנת אוזני ההמן:מחממים את התנור לחום בינוני.מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ.קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ.שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.מרימים שני קצוות מנוגדים מהעיגול ומצמידים אותם היטב.מרימים גם את שולי העיגול שנשארו ומהדקים היטב.ממשיכים לסגור כך את כל העיגולים.הכנת הזיגוג:שמים את החלבונים בקערה שטוחה וטורפים במטרפה ידנית עד שהם מלבינים.שמים בצלחת נפרדת את הסוכר.טובלים את חלקו העליון של כל משולש בצק בחלבון ואח"כ בסוכר.אפייה:מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהזיגוג כלפי מעלה.אופים עד להשחמה כ- 30 דקות.

חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גר' חמאה
2 חלמונים
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית גרידת תפוז

חומרים למלית:
200 גר שקדים מולבנים טחונים דק
125 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
כף אבקת סוכר
3 ביצים מס'2
כפית תמצית וניל
כפית ברנדי או ליקר שקדים
כפית גרידת לימון
קורט מלח
כף קמח
50 גר צימוקים בהירים

חומרים לזיגוג:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת אפייה, חמאה וסוכר.
מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את שאר חומרים וממשיכים לעבד מעט, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח.
עוטפים בניילון נצמד.
שומרים במקרר כחצי שעה.

אופן הכנת המלית:
מקציפים בקערת מיקסר קיצ'נאייד עם וו גיטרה: חמאה סוכר, אבקת סוכר , גרידת לימון ומלח, עד שמתקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים את השקדים וממשיכים להקציף,
מוסיפים את הביצים זו אחר זו במהירות נמוכה, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
מוסיפים את הקמח והליקר והוניל.
מערבלים מעט עד שהם נספגים בתערובת.
מוסיפים את הצימוקים.

הכנת אוזני ההמן:
מחממים את התנור לחום בינוני.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ.
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ.
שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.
מרימים שני קצוות מנוגדים מהעיגול ומצמידים אותם היטב.
מרימים גם את שולי העיגול שנשארו ומהדקים היטב.
ממשיכים לסגור כך את כל העיגולים.

הכנת הזיגוג:
שמים את החלבונים בקערה שטוחה וטורפים במטרפה ידנית עד שהם מלבינים.
שמים בצלחת נפרדת את הסוכר.
טובלים את חלקו העליון של כל משולש בצק בחלבון ואח"כ בסוכר.

אפייה:
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהזיגוג כלפי מעלה.
אופים עד להשחמה כ- 30 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר