אוזני המן ממולאים בפרג

 

חומרים לבצק:
200 גר' חמאה/מרגרינה קרה
½ 2 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
שני חלמונים
1 כף תמצית וניל
¼ כוס ברנדי, או חלב, או מיץ תפוזים
קורט מלח
כף קליפת לימון מגוררת

חומרים למלית פרג:
200 גר' פרג טחון
4 כפות פירורי לחם
קליפת לימון מגורדת
1 כוס סוכר
2 כפות דבש
½ כוס חלב או מים
25 גר' חמאה

אופן ההכנה:
הבצק:

לשים ביד או במערבל את כל החומרים לבצק, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. כמות הקמח הסופית נקבעת לפי מידת לחות הבצק עד שאינו נדבק לידיים
מכניסים את הבצק למקרר לכמה שעות (או לכל הלילה) כשהוא מכוסה בניילון נצמד.
מרדדים לעלה דק וקורצים עיגולים.
שמים על כל עיגול מעט ממלית הפרג וסוגרים למשולש.

המלית:
מבשלים את הפרג והסוכר עם החלב (או מים) במשך כמה דקות.
מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.
מקררים לפני המילוי.

אפייה:
אופים בתנור חם – 200 מעלות כ- 20 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבים.

אורית מורן מציגה ביריד האוכל בדיזנגוף סנטר מדי יום חמישי בין השעות 12:00 – 20:00 ושישי בין השעות 10:00 – 16:00






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה