אוזני המן מרביולי פרג ברוטב וניל

 

חומרים לרביולי:
350 גרם קמח – כ- 2.5 כוסות לבן שטיבל 2
2 ביצים מספר 3
3 כפות מים
1 כף שמן
מעט מלח
סוכר וניל

אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים למיקסר עם וו לישה, ולעבד עד לבצק חלק וגמיש.
לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר למנוחה של כ-3/4 שעה. להוציא ולהעביר במכונת פסטה מהמרווח העבה ביותר עד לדק ביותר.
לקרוץ עיגולים, למלא במלית הפרג, לסגור לצורת אוזן המן, ולבשל במים רותחים כ- 3 דקות עד שהרביולי צפים.

מלית פרג:
200 גרם חלב
200 גרם פרג
100 גרם סוכר
4 כפיות דבש
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת שקדים (לקנות בחנויות המתמחות)
וניל
גרידת לימון

אופן ההכנה:
לבשל את כל החומרים עד לרתיחה ולכבות את האש.
לצנן כאשר מדי פעם לערבב.
רצוי להכין יום מראש.
המילוי מתאים גם לבצק פריך או שמרים.

רוטב וניל:
1 כוס חלב
1 מקל וניל או סוכר וניל
2 חלמונים
1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:
מרתיחים 3/4 כוס חלב עם מקל וניל.
מוציאים את מקל הווניל, חורצים אותו ומוציאים בעזרת סכין את הגרעינים ומחזירים אותם לסיר.
את יתרת החלב מערבבים עם הקורנפלור והחלמונים, ומוסיפים לחלב הרותח.
מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש.
מחכים לצינון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה