אוזני אמן מתוקים:
מצרכים לבצק:
100 גרם סוכר (עדיף חום)
2 חלמונים
200 גרם חמאה רכה (או שמן זית)
300 גרם קמח (עדיף מלא)
קליפת מגורדת של לימון
4 כפות בנפייבר – אבקת סיבים תזונתיים
אופן ההכנה:
לערבב את הסוכר עם החלמונים החמאה והלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף את הקמח עד לקבלת בצק פירורים.
ללוש קלות עד לקבלת בצק (לא לערבב יותר מדי – זה לא טוב לבצק).
לקרר חצי שעה.
למלא במילוי הרצוי.
לחמם תנור ל- 180 מעלות לאפות עד הזהבה.
אפשריות למילוי:
אננס ושוקולד:
קופסה שימורי אננס חתיכות
כוס שוקולד צ'יפי
ממרח שוקולד לבן ואגוזים בקרמל
תפוחים וריבה:
לחתוך את התפוחים לקוביות, ולערבב עם הריבה
אוזני המן מלוחים:
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח תופח (עדיף מלא)
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם חמאה רכה (או שמן זית)
4 כפות בנפייבר
אופן הכנת הבצק:
במעבד מזון להניח את החמאה.
להוסיף את הקמח והשמנת.
לעבד עד קבלת בצק אחיד.
לקרר למשך שעה.
הכנת האוזניים:
לחמם תנור ל- 175 מעלות.
על שולחן העבודה לקמח ולרדד את הבצק לחתוך לעיגולים (בעזרת כוס).
למלא במילוי הרצוי.
להניח על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
לאפות עד להזהבה.
אפשריות למילוי:
* תירס וגבינת צהובה
* פטריות ובצל
* עגבניות וזיתים