חומרים להכנת בצק פריך שמרים:
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
120 גרם סוכר
10 גרם מלח
2 ביצים
גרדה מלימון 1
מעט תמצית וניל (אפשר להשתמש גם בתמצית שקדים)
200 גרם חמאה
50 גרם שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את הקמח, השמרים והחמאה.
לאחר שנוצרו פרורים מוסיפים את כל האבקות, את הביצים, ומערבבים יחד עם השמנת החמוצה.
יוצרים עיסה ומעבירים למקרר לשעה.
מרדדים ויוצרים צורות לאוזני המן.
ממלאים במליות מסדרת המליות של "מימונס" (מבחר של 4 טעמים: פרג, שוקולד, חלבה ותמרים).
לאחר המילוי מקפלים ומקררים שוב כ- 15 דקות.
אופים בחום של 160-170 מעלות בשליש העליון של התנור.
מקררים ומגישים.