אוכל מהיר אספרסו קצר 1 – לקט ידיעות על מסעדות ובתי קפה

את המסעדה במלון 'פרא' מוביל השף רועי דורי עם תפריט הכולל מבחר מנות על טהרת התוצר המקומי הטרי והאיכותי. צילום איה בן עזרי
איזה מקבץ ריכזנו כאן: מסעדת שף ברמת הגולן, בשרי וגיו במחנה יהודה, קוקטיילים נגרוני ב-40 מסעדות, ריענון תפריט בריבר האסייתית, בר מסעדה חדש בחוף חיפה, תבשילים בתוך חלות, פוד טראקס בתחנות דור אלון, קפה פופ אפ במוזיאון, תערוכת נוסטלגיית בתי קפה, וקפה טראק בערבה. מאחלים הנאה מרובה

מסעדות

מלון 'פרא' ברמת הגולן: מסעדת שף בשם רוז

צילום איה בן עזרי

מלון היוקרה 'פרא' שבבית המכס העליון ברמת הגולן, פתח לקהל הרחב מסעדת שף חדשה תחת השם 'רוז׳ (אדום בצרפתית). את המסעדה הממוקמת במרכז המלון, מוביל השף רועי דורי עם תפריט הכולל   מבחר מנות על טהרת התוצר המקומי הטרי והאיכותי, החל מגידולי השדה שנאפים בטאבון, וכלה בבקר שגדל ורועה בגולן, וגם מנהר הירדן ממנו מגיעים הדגים לתפריט. ארוחת הבוקר עשירה במנות טאפאס, מטבלים ומגוון לחמים טריים וגם חביתות, שקשוקות ועוד. בשעות הצהרים מנות קלילות ברוח המקומית.

צילום איה בן עזרי

בארוחת הערב מבחר מנות ראשונות, מנות טאבון כגון סלק בגבינה, דלעת שרופה עם קצף שקדים, סטייק כרוב. במנות העיקריות מגוון בשרים, דגים וירקות. בין הקינוחים: קרם ברולה מארטישוק ירושלמי וטימין, מוס שוקולד עם צ׳ילי ומלח אטלנטי. במרתף היינות מבחר משלל היקבים ברחבי הרמה, ביניהם יקב הר אודם, שאטו גולן, יקב רמת הגולן, פלטר, אסף,

מסעדת רוז'- ארוחת בוקר 8:00-11:00, ארוחת צהרים 13:00-17:00, ארוחת ערב 18:30-22:00. להזמנות 077-3311222

מסעדת ראי – גן עדן בולגרי בכפר ראמה בגליל

פצ'יני צ'ושקי – פלפלים קלויים לצד כדורי קרם גבינה וטוסטוני בריוש. צילום גלעד הר שלג

מסעדת ראי – Rai (בבולגרית 'גן עדן' ובערבית מדוברת 'דעה'), היא בולגרית גלילית מקומית שמצליחה לשלב בין שני מטבחים – הבלקני והערבי הגלילי, ממש כמו בעליה – הוא מהכפר והיא בולגריה. על התפריט מופקד השף מוראד שיבאן. בין הראשונות סלט שופסקה, פצ'יני צ'ושקי, חמוצי בורפו בסגנון בולגרי ביתי, וגם קובה נייה או סלט שומר עם עדשים. לעיקריות תבשילי קדרות בולגריים כמו קוורמא עגל, פוחארה גבינות או קבב בולגרי. נראה כי השיא זה משנהסקרה – הגרסה הבולגרית לפלטת בשרים המכילה צלעות בשר לבן, קבב, קופתא, נקניק הבית ושורטס ריבס בתוספת צ'יפס (200 ₪). לקינוח: בסבוסה רכה ולילות ביירות תוצרת בית. יש גם תפריט ארוחות בוקר, ובמרתף יקב המייצר יין מזני ענבים מסוג קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו שנבצרו בכרם במטולה, ומזקקת שמייצרת ערק מזני ענבי דבוקי וזרעי אניס שזוקק שלוש פעמים, וראקיה בולגרי – עדין יותר מערק, שמיוצר מענבים רגילים או ענבי מוסקט ומזוקק פעמיים.

מסעדת ראי – בולגרית גלילית מקומית, כפר ראמה. א'-שבת 09:00-23:00. להזמנות 04-8368631; 054-7453734

BLACK IRONמסעדת בשרי ואגיו ירושלמית במחניודה

צילום אסף קרלה

 ברחוב אגריפס – הציר הראשי של שוק מחנה יהודה בירושלים, נפתחה מסעדת בשרים כשרה על טהרת הוואגיו, בשיטות צלייה שונות ובמשקלים שונים:  נתחים עם טעמים עמוקים כמו דנבר קאט, פלאט איירון, וקלאסיקות כמו אנטריקוט וסינטה. מבטיחים כאן רמות שיוש, מרקם וטעמים שלא נראו בארץ במחירים של המקום.

BLACK IRON – אגריפס 80 ירושלים, 02-5465650. א׳-ה׳ 18:30-אחרון הלקוחות, ו׳: סגור, ש׳: כשעה לאחר צאת השבת עד אחרון הלקוחות. כשרות רבנות ירושלים.

Negroni by Campariשבוע חנוכה ביותר מ-40 מסעדות וברים ברחבי הארץ

במהלך חג החנוכה יציעו מעל 40 מסעדות וברים ברחבי הארץ תפריט קוקטיילים מיוחד על טהרת קוקטייל נגרוני המפורסם, המזוהה במיוחד עם מותג האפריטיף קמפרי. במקביל חוזר בקבוק משקה נגרוני מוכן להגשה ולהכנה ביתית במהדורה מיוחדת בחנויות נבחרות. פרויקט הקוקטיילים יתקיים במהלך חג החנוכה עד 5.12.21. בין הקוקטיילים שיוגשו: Classic Negroni, Barbados Negroni, Boulevardier. בין הברים והמסעדות: סרפינה, פולי האוס, מלכי, קופיבר, הרצל 16, הוטל מונטפיורי, 416, שולה בחצר, לחם יין, וודוו, אואזיס, מסה, שיינע, ברk זאלמה מב"ש, ווספר מחיפה, LUX מחיפה.

רשימת הברים והמסעדות המלאה והזמנת מקומות באתר.

רשת RIVER האסיאתית מרעננת את התפריט הקבוע

צילום יהונתן בן חיים

המנות החדשות שהתווספו לתפריט הקבוע של הרשת פותחו בחודשים האחרונים ע"י השף והבעלים של הרשת ירון אלטיט על מנת להתאים את התפריט לימי החורף הקרים וכדי להוסיף לו טוויסט חדשני ועדכני, ביניהן: בראשונות גולדן סיגר – אונטריב מפורק,  מחית גזר, צ’ילי, עלי נענע, צנונית, על קרם תירס 41 ₪; בעיקריות תאי תאי אדום – קארי אדום תאילנדי, גלנגל, צ’אם צ’ילי, נתחי פרגית בטמפורה, אפונת שלג, קוביות תפוחי אדמה, שרי בזיל 62 ₪; בסושי הרול של ג'יג'י – סלמון טמפורה, אבוקדו, כרוב סגול, טונה קצוצה, איולי ספייסי יוזו, צ'ילי חריף 52 ₪.

המנות החדשות מוגשות בסניפי הרצליה, חולון, ראשון לציון, פתח תקווה, רחובות ורמת השרון. הזמנות: *6969, באתר. בפייסבוק ובאינסטגרם : RIVER-ריבר

חוף סינמה פרדיסו בחיפה: בר-מסעדה חדש במתחם

צילום אסף קרלה

סינמה פרדיסו הוא בר–מסעדה מעוצב מול הים. אווירה שמחה ומשוחררת לצד תפריט אוכל מורכב ממגוון מנות שף שמלוות את האלכוהול. טאבון ממוקם במרכז בקרבת המטבח הפתוח. על הייעוץ הקולינרי השף תומר אגאי (סנטה קתרינה, צ'נה). כל מנות הדגים מבוססות על דגים טריים שמגיעים מדי יום, ביניהן: טטאקי טונה אדומה (78 ₪); דג ים בטמפורה  (78 ₪); שיפוד שרימפס אדום (88 ₪). הבר מציע מגוון גדול של יינות מרחבי העולם ומגוון סוגי אלכוהול איכותי.

סינמה פרדיסו בר-מסעדה – חוף זמיר חיפה, 077-7242093. ראשון – חמישי:  17:00 – אחרון הלקוחות, שישי – שבת: 10:00-15:00 – תפריט בראנץ', 17:00- אחרון הלקוחות. 

תספרו לבובע – תבשיל ארוך בחלה ביתית

צילום דוד מויאל

בובע היא מנה חדשה בעולם הקולינריה, שמכילה תבשיל ביתי שהתבשל שעות ארוכות בחלה ביתית שנאפית על פי המסורת. היא מבוססת על העונג הצרוף של הניגוב ש״גונבים״ מתוך סיר כשסבתא לא שמה לב.  בין המנות בתפריט המשלוחים בובע פפריקש הונגרי; בובע חריימה בנוסח טריפוליטאי; בובע סופריטו בסטייל ספרדי ירושלמי; בובע בולונז בנגיעות איטלקיות (34 ₪ בחלה, 49 ₪ בצלחת). כשר.

שירות משלוחים דרך אפליקציית וולט ותן ביס, 055-3053440, מינימום הזמנה במשלוח 50 ₪, דמי משלוח משתנים לפי אזורי חלוקה: רחבי תל אביב, רמת גן, גבעתיים, א.ת. פתח תקווה. א'-ד' 11:00-19:00, ה' 11:00-23:00. באתר

קבוצת BBB: פוד טראקס במתחמי דור אלון ברחבי הארץ

צילום אילן פנחס

רשת ההמבורגרים BBB מתרחבת עם השקת תת המותג BBB BY THE WAY  – רשת פוד טראקס אשר יוצבו באופן קבוע במתחמי תחנות הדלק של דור אלון ברחבי ישראל. כבר עכשיו הובאו ארצה שני פוד טראקס חדשים והוצבו במתחמי דור אלון בכביש 6 – בצומת דבירה בדרום, ובמחלף קיבוץ מגל בצפון. צי משאיות ההסעדה של BBB יציע תפריט מהודק ובו מנות כמו  המבורגרים, צ'יפס, המבורגר טבעוני ושתייה מגוונת, במארזי טייק אווי אסתטיים. בהמשך הם ישמשו גם כנקודות להוצאת משלוחים לישובים הסמוכים להם. הרשת מתכוונת לפתוח עשרות נקודות נוספות ברחבי הארץ.

בתי קפה

הפטיסרי הצרפתי גורמנדיז: בית קפה פופ אפ במוזיאון ידידי ישראל בירושלים

צילום אליורה אפרתי

מוזיאון ידידי ישראל הממוקם בנחלת שבעה מרכז ירושלים מתחדש בפופ אפ מיוחד של קונדיטוריית הבוטיק חלבית-צרפתית 'גורמנדיז', שמייצרת בעצמה מגוון מאפים, לחמים וקינוחים ממש כמו בפריז. הפופ אפ יפעל עד 15.12.21 ויציע מגוון מוצרים, כמו מאפי שמרים כרוכים, קרואסוני חמאה ושקדים, מקרונים בצבעים, עוגת נפוליאון, אקלרים ממולאים במגוון קרמים, וכמובן סופגניות בשלל טעמים. הפטיסרי פתוח לקהל הרחב (אין חובה להזמין סיור במוזיאון).

כתובת המוזיאון: יוסף ריבלין 20 ירושלים. טל. הפטיסרי 02-5667222

תערוכה חדשה בתמול שלשום: נס או בוץ? – הצצה לבתי הקפה המיתולוגיים של ירושלים

קפה עטרה. התמונה מאוסף משפחת גרינשפון

כמחווה לתקופה הפריחה שהביאו עימם בתי הקפה הירושלמים משנות ה- 30 של המאה ה-20 ואילך בתחום התרבות הספרות והשירה, מתקיימת עד 31.12.21 בגלריית קיר1 שבבית הקפה תמול שלשום, תערוכה חדשה – נס או בוץ?'. התערוכה משחזרת את האווירה בבתי הקפה המיתולוגיים בעיר באמצעות צילומים אותנטיים בשחור לבן, סיפורים שנכתבו, איורים, יצירות אמנות, שירים, ואף תפריט חדש המוצע למבקרים ובו מנות הדגל מפעם שהוגשו בבתי הקפה של אז.

תפריט המשקאות והקינוחים של מסעדת פינק

על קירות הגלריה ובגומחות האבן מוצגים צילומי בתי הקפה, לפי בחירת אוצרות התערוכה ליאורה וייז ורינה פלד: פינק, טעמון, עטרה, טוב טעם, ניצן, אלסקה, בכחוס; בהם נפגשו ויצרו סופרים ומשוררים כמו יהודה עמיחי, שי עגנון, אהרון אפלפלד ואחרים. בין המנות והמשקאות המוצעות מתפריטי בתי הקפה באותן שנים: מרק בצל, דג מלוח בשמנת חמוצה, שבלול שמרים קינמון, סברינה עם קצפת ופירות, ברנדי 777, בירה שחורה.

תמול שלשום – יואל משה סלומון 5, מדרחוב נחלת שבעה ירושלים. 02-6232758 ובאתר

 קפה קפאין במדבר – יובל ויעל גולן ביישוב פארן בערבה התיכונה

תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה, מזמינה לטעום מהתפריט המקומי של קפה קפאין במדבר, הפתוח בימי שישי ושבת. יעל ויובל, שהגיעו לפארן לפני שלוש שנים, החליטו להגשים את חלומם ולפתוח את קפה קפאין במדבר, בפוד-טראק הממוקם בפארן. את המאפים מכינים במקום, וגם את מוצרי החלב והגבינות מחלב העיזים בחצרם. את הירקות קוטפים מהגינה, או מביאים מהחממות חקלאי הערבה ושאר המצרכים וחלק מהמוצרים מעשה ידיים מקומיות של אנשי הערבה התיכונה. התפריט כולל שתייה קלה ומיצים סחוטים טריים מתפוח, גזר וסלק, שתייה חמה מקפה משובח, בורקסים, טוסטים, כריכים המוגשים בג'בטה עשויה דגנים, קרואסונים ושאר מאפים, עוגות, עוגיות וקינוחים מתוקים.

קפה קפאין במדבר – שישי ושבת 9:00-13:00 . בימי החנוכה מ- 9:00 למשך כל היום. פרטים והזמנות: יובל גולן – 058-5880201

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר