אוכף טלה

 

חומרים ל- 4 מנות:
400 גרם אוכף טלה (בד"כ מכיל 300 גרם סינטה ו- 100 גרם פילה)
100 גרם אפונה
קליפות של שני תפוחי אדמה אפויים
גביע שמנת 38%
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
לוקחים את קליפות התפו"א האפוי, שמים בסיר עם השמנת, מבשלים כ- 10 דקות.
מסננים את הקליפות ומתבלים במלח ופלפל.
מקציפים בעזרת בלנדר ידני.

הכנת האוכף:
מחלקים את הנתחים לארבעה חלקים.
את הסינטה טלה שמים במחבת טפלון ללא שמן, כאשר שומן הסינטה בצד התחתון.
כשהשומן מושחר, הופכים ומטגנים דקה בכל צד.
מניחים בצד למנוחה, עטוף בנייר כסף.
את פילה הטלה צורבים באותה המחבת לדקה מכל צד.
מוציאים את הסינטה מנייר הכסף, ומחממים בתנור (200 מעלות) 3 דקות.
מוציאים מהתנור, פורסים לפרוסות עבות של 1.5 ס"מ.
מניחים בצלחת את הרוטב ומעל את האוכף טלה.
מפזרים מעל אפונה מאודה.
מגישים עם תפוחי אדמה או פירה, תבשיל חיטה, או כל תוספת אחרת לבחירתכם.


המתכון במסגרת חגיגות חמש למסעדת אורקה עם תפריט חמש מנות וטעימות יינות יקבי רקנאטי, יולי 2008.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה