אומלט ספרדי

 

מצרכים ל-4 מנות:
5 תפוחי אדמה גדולים
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
5 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים מחצית מהשמן במחבת בקוטר כ- 20 ס”מ.
מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ- 1/2 ס”מ.
מוסיפים למחבת ומטגנים במשך כ- 20 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים. מערבבים מדי פעם.
טורפים בקערה את הביצים.
מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל,
מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בעדינות.
מוסיפים למחבת את שארית שמן הזית.
מחממים היטב ויוצקים לתוכו את העיסה.
מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ- 15 דקות.
מניחים צלחת על המחבת,
הופכים עליה את האומלט ומחליקים אותו בעדינות בחזרה למחבת, לטיגון הצד השני.
מטגנים 5 דקות נוספות ומגישים.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י”ט בניסן תשס”ט, חוה”מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג’יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ’יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה