אומצת עגל חלב בליצ'י מיובש על מצע קרמבולה מיובשת

 

מצרכים (5 מנות)
5 אומצות עגל חלב פרוסות דק בעובי 1 ס"מ
1 בצל קצוץ דק
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס יין לבן מענבי מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
100 גרם ליצ'י מיובש
10 פרוסות קרמבולה מיובשת
50 גרם ליצ'י מסוכר (משימורים)
1/4 ליטר סירופ הליצ'י מקופסת השימורים
1 כף שטוחה של קורנפלור
2 כפות שמן זית
1 ענף רוזמרין טרי

אופן ההכנה
מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים את האומצות לאחר שפלפלנו אותם. מוציאים לתבנית אפיה. מוספים את ירקות השורש ומטגנים עד לריכוך כמעט מלא.

מוסיפים את סירופ הלי'צי, והליצ'י המסוכר ומביאים לרתיחה.

מכינים בנפרד בלילה מהקורנפלור והיין ומסמיכים את הרוטב עד ליצירת תערובת שקופה.

יוצקים את הרוטב על האומצות, מוסיפים את ענף הרוזמרין.

מכסים בנייר אפיה ואופים בתנור שחיממנו מראש למשך חצי שעה בחום 160 מעלות.

מגישים על מצע פרוסות קרמבולה ומעל מפזרים את הליצ'י המיובש.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה