אוסובוקו ביין אדום וציר בקר

מתכון של השף אלון כהן – קייטרינג שף לאירועים פרטיים

אוסובוקו ביין אדום וציר בקר
אוסובוקו ביין אדום וציר בקר

מצרכים

10 מנות אוסובוקו עגל טרי

3 בצלים לבנים קלופים, חתוכים לרבעים

3 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות

2 שורש סלרי קלופים שלמים

2 שורש פטרוזיליה קלופים שלמים

צרור טימין

קורט גרגירי חרדל צהוב

מלח, פלפל שחור, עלי דפנה, פלפל אנגלי

2 לימון פרסי מרוסק

2 כוסות יין אדום

2 ליטר ציר בקר

חצי כוס סילאן או דבש

חצי כוס רסק עגבניות

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-250 מעלות.

ממליחים ומפלפלים את הבשר מכל הצדדים,  משמנים בשמן זית ומכניסים לתנור.

צולים את הבשר היטב, הופכים וממשיכים לצלות מכל צדדיו, ונותנים לבשר להוציא נוזלים ושומן.

לאחר הצלייה, כאשר הבשר שחום, מורידים את המעלות של התנור ל-150 , מוציאים את התבנית ומוסיפים את כל המצרכים.

סוגרים בנייר כסף, מחזירים את התבנית לתנור, ונותנים לבשר להתבשל במשך 4 שעות.

חשוב להפוך את הבשר מדי שעה, ולבדוק שיש מספיק נוזלים להמשך הבישול. ניתן להוסיף עוד מים.

 

מתכון של השף אלון כהן – קייטרינג שף לאירועים פרטיים

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה