אוסובוקו של טלה צעיר בציר יין אדום, על קרם תפו"א ורוטב תמרים

 

חומרים:
4 יחי' אוסובוקו במשקל חצי קילוגרם כ"א
5 גזרים חתוכים גס
3 בצלים חתוכים לרבעים
1 כרישה חתוכה גס
4 עלי דפנה
10 פלפל אנגלי
200 גר' דבש
1 ליטר ציר בקר (ניתן להחליף במים)
2 ליטר יין אדום יבש
מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב תמרים:
1 ליטר ציר אוסובוקו (מנוזל הבישול של הבשר) מסונן
סילאן לפי הטעם
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
תמרים יבשים קצוצים

קרם תפו"א:
1 ק"ג תפו"א קלופים וחתוכים גס
125 מ"ל חלב
125 מ"ל שמנת
75 גרם חמאה
מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון לפי הטעם

הוראות הכנה:
אוסובוקו:
מחממים תנור למקסימום.
צולים את האוסובוקו במשך כ- 25 דקות או עד שמשחים קלות,
מחממים את שאר החומרים בסיר מתאים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
מוסיפים האוסובוקו ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי או, עד שמתרכך לגמרי.

רוטב תמרים:
מחממים את נוזל הבישול ומצמצמים לכדי חצי,
מתבלים, מוסיפים סילאן ותמרים קצוצים.

קרם תפו"א:
מבשלים את תפו"א האדמה עד לריכוך במים עם מעט מלח – אין לבשל את תפו"א האדמה יתר על המידה.
מחממים את שאר מרכיבי המנה.
טוחנים את תפו"א במטחנת ירקות, מוסיפים בהדרגה את הנוזל הרותח, מערבבים וטועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.

ממתכוני פסטיבל "שף תאכל 7" שייפתח ב- 18 לינואר. במשך 10 ימים יציעו 84 מסעדות ארוחות ערב מלאות במחיר של 84 ₪ בלבד.
לפרטים מלאים על הפסטיבל ולרשימת המסעדות המלאה: "פה אחד",
טל. 03-6912540 , ובאתר הפסטיבל באתר
www.rol.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה