אוסו בוקו טלה על מצע מג'דרה של קוסקוס מלא ועדשים כתומים ברוטב ירקות שורש

4 מנותחומרים לטלה:4 חתיכות של אוסובוקו נקיות2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות1 שורש סלרי בנוני קלוף וחתוך לקוביות1 שורש פטרוזיליה10 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות1 ליטר יין אדום2 עלי דפנה2 פלפל שאטה יבש3 ענפי טימין (רק את העלים)1 ליטר ציר בקר או מיםשמן לטיגוןחומרים לקוסקוס:120 גרם קוסקוס מלא להכנה קלה ומהירה-מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"120 גרם עדשים אדומים1 בצל קצוץמלח, פלפלמעט שמןאופן הכנה:מחממים סיר כבד או מחבת עם מעט שמן זית.מקמחים את האוסובוקו עם מעט קמח, ומטגנים את האוסובוקו מכל הצדדים. מורידים מהאש.מוסיפים למחבת חצי ליטר יין אדום ומרכזים לחצי. מסננים.שמים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות לפי דרגות קושי עד להזהבה.מוסיפים את היין הנותר ומצמצמים לחצי; מוסיפים את הטימין, עלי דפנה, והשאטה ומביאים לרתיחה. מתקנים טעם במלח ופלפל.מסדרים את הבשר בתבנית, יוצקים את הנוזל והירקות מעל הבשר ומכסים בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום. אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים.מבשלים את העדשים עד להתרככות ומסננים.שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושרים–חמים ומשרים כ-10 דקות. מסננים את המים אם נשארו. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה, ומערבבים עם העדשים והקוסקוס.להגשה:שמים במרכז הצלחת את הקוסקוס והעדשים, ומעליהם מניחים את האוסובוקו.יוצקים מעל את הרוטב.

4 מנות

חומרים לטלה:
4 חתיכות של אוסובוקו נקיות
2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
1 שורש סלרי בנוני קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה
10 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
1 ליטר יין אדום
2 עלי דפנה
2 פלפל שאטה יבש
3 ענפי טימין (רק את העלים)
1 ליטר ציר בקר או מים
שמן לטיגון

חומרים לקוסקוס:
120 גרם קוסקוס מלא להכנה קלה ומהירה-מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
120 גרם עדשים אדומים
1 בצל קצוץ
מלח, פלפל
מעט שמן

אופן הכנה:
מחממים סיר כבד או מחבת עם מעט שמן זית.
מקמחים את האוסובוקו עם מעט קמח, ומטגנים את האוסובוקו מכל הצדדים. מורידים מהאש.
מוסיפים למחבת חצי ליטר יין אדום ומרכזים לחצי. מסננים.
שמים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות לפי דרגות קושי עד להזהבה.
מוסיפים את היין הנותר ומצמצמים לחצי; מוסיפים את הטימין, עלי דפנה, והשאטה ומביאים לרתיחה. מתקנים טעם במלח ופלפל.
מסדרים את הבשר בתבנית, יוצקים את הנוזל והירקות מעל הבשר ומכסים בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום.
אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים.
מבשלים את העדשים עד להתרככות ומסננים.
שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושרים–חמים ומשרים כ-10 דקות.
מסננים את המים אם נשארו.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה, ומערבבים עם העדשים והקוסקוס.

להגשה:
שמים במרכז הצלחת את הקוסקוס והעדשים, ומעליהם מניחים את האוסובוקו.
יוצקים מעל את הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר