אורז חגיגי עם דלורית, שקדים צימוקים ודבש בניחוח קינמון

 

חומרים ל-6 מנות
5 כוסות אורז יסמין
1 דלורית פרוסות של חצי ס"מ, עם הקליפה
2 בצלים קוביות
4 כפות שקדים פרוסים קלויים
4 כפות צימוקים שחורים צהובים
1 כף דבש מפרחי הדרים או דבש מפרחי בר (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי"
2 כפיות קינמון טחון
4 כפות שמן זית לטיגון ובישול "יד מרדכי"
מלח
חצי כפית פלפל שחור
חופן עלי נענע קצוצה

הכנה
1. בסיר גדול עם כשני ליטר מים ו-1 כפית מלח, מבשלים את האורז. 6 דקות מרגע הרתיחה האורז צריך להיות נעים לנגיסה אך לא רך. מסננים היטב.

2. במחבת רחבה סיר מחממים 2 כפות שמן זית לטיגון ובישול. מוסיפים בצל, דבש וכפית קינמון. מערבבים ומטגנים עד הזהבה.

3. מוציאים את הבצל לקערה, מוסיפים 2 כפות שמן זית לטיגון ובישול ומניחים את הדלורית. מוסיפים כפית קינמון, מלח ופלפל ומערבבים מעט. מוסיפים 21 כוס מים ומבשלים מכוסה 20 דקות עד לריכוך קל.

4. מגבירים להבה, מוסיפים אורז, בצל, צימוקים, נענע, ומערבבים. מכבים ומוסיפים שקדים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה