אורז טנדורי מתובל

מתכון של רותם ליברזון עבור סוגת בו התיבול ההודי העשיר מוביל אותנו למחוזות אסיאתיים רחוקים ומקנה לאורז טעמים של זיכרונות או ציפיות

מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים אותם כמה שניות. מוסיפים צ'ילי טרי, גרגירי פלפל, עלי דפנה, בצל, פלפל אדום ומלח. צילום אמיר מנחם

חומרים

2 כוסות אורז בסמטי קלאסי כמו של סוגת

4-5 כפות שמן זית

2 כפות זרעי כמון

2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
3-4 גרגירי פלפל שחור

3 עלי דפנה

1/2 בצל אדום פרוס

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

1/2 כפית מלח

2 כפות שום כתוש

1/2 1 כפות רסק עגבניות

1 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית כורכום

1 כפית צ'ילי גרוס

2 כפות מים

1/4 כוס כוסברה קצוצה

צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

שוטפים היטב את האורז עד שמי השטיפה הופכים צלולים. מעבירים לקערה ומשרים 10 דקות במי ברז.

מסננים.

מרתיחים 1/2 3 כוסות מים בסיר.

מוסיפים את האורז ומעט מלח ומביאים שוב לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שכל המים נספגים והאורז רך.

משהים בסיר סגור עוד 5 דקות ומאווררים במזלג.

מניחים להתקרר.

מחממים שמן זית בסיר גדול.

מוסיפים זרעי כמון ומטגנים אותם כמה שניות.

מוסיפים צ'ילי טרי, גרגירי פלפל, עלי דפנה, בצל, פלפל אדום ומלח.

מקפיצים 3-4 דקות.

מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, גראם מסאלה, כורכום וצ'ילי גרוס.

מערבבים היטב 2-3 דקות.

מוסיפים את המים ומערבבים מעט עד שמתאדים.

להגשה

מעבירים לסיר את האורז המבושל וכוסברה קצוצה.

מערבבים בעדינות.

מגישים עם מעט כוסברה קצוצה מעל.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה