חומרים
2 כוסות אורז בסמטי קלאסי כמו של סוגת
4-5 כפות שמן זית
2 כפות זרעי כמון
2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
3-4 גרגירי פלפל שחור
3 עלי דפנה
1/2 בצל אדום פרוס
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
1/2 כפית מלח
2 כפות שום כתוש
1/2 1 כפות רסק עגבניות
1 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית כורכום
1 כפית צ'ילי גרוס
2 כפות מים
1/4 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
שוטפים היטב את האורז עד שמי השטיפה הופכים צלולים. מעבירים לקערה ומשרים 10 דקות במי ברז.
מסננים.
מרתיחים 1/2 3 כוסות מים בסיר.
מוסיפים את האורז ומעט מלח ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שכל המים נספגים והאורז רך.
משהים בסיר סגור עוד 5 דקות ומאווררים במזלג.
מניחים להתקרר.
מחממים שמן זית בסיר גדול.
מוסיפים זרעי כמון ומטגנים אותם כמה שניות.
מוסיפים צ'ילי טרי, גרגירי פלפל, עלי דפנה, בצל, פלפל אדום ומלח.
מקפיצים 3-4 דקות.
מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, גראם מסאלה, כורכום וצ'ילי גרוס.
מערבבים היטב 2-3 דקות.
מוסיפים את המים ומערבבים מעט עד שמתאדים.
להגשה
מעבירים לסיר את האורז המבושל וכוסברה קצוצה.
מערבבים בעדינות.
מגישים עם מעט כוסברה קצוצה מעל.