אורקה חונכת את היין השלישי בסדרת Orca selection: גינתון קברנה שירז 2003

ליין גוף מלא ועשיר בטעמי פירות יער שחורים עם מעט חמצמצות, מלווים בנגיעה של אלון מעושן. ניחוחותיו נעימים ורכים, והוא מוכן לשתייה. היין מומלץ לצד מנות עשירות וחזקות בטעמן

פעם בשנה בוחרים במסעדת אורקה התל אביבית, חבית של יין שאין שניה לה, המיוצרת ביקב בוטיק ישראלי ומתאימה לאופי המטבח באורקה. היין שנבחר בקפידה, מצטרף לסדרה הפרטית של אורקה, Orca selection, וניתן להשיגו רק במסעדה.

בימים אלה, מועד יום ההולדת השלישי של אורקה, נחנך היין השלישי בסדרה: גינתון קברנה שירז 2003.
היין מורכב מ- 75% ענבי קברנה סוביניון מכרם בן זמרה בגליל העליון, ו- 25% ענבי שירז מכרם גבעת ישעיהו באזור השפלה. הזנים יושנו בחביות עץ במשך 18 חודשים בנפרד, ובמשך 6 חודשים נוספים יחדיו.
ליין גוף מלא ועשיר בטעמי פירות יער שחורים עם מעט חמצמצות, מלווים בנגיעה של אלון מעושן. ניחוחותיו נעימים ורכים, והוא מוכן לשתייה. היין מומלץ לצד מנות עשירות וחזקות בטעמן.

יקב גינתון הוקם בשנת 1999 ע"י בנג'ו דוק ודורון כהן במושב גינתון באזור בן שמן. היקב מייצר 5,000 בקבוקים בשנה מזה ארבע שנים, ממספר כרמים נבחרים ברחבי הארץ.
מהיין יוצרו 280 בקבוקים, ומחירו 170 ₪ במסעדה ו- 120 ₪ ברכישה הביתה.
מ- 30.10 עד 8.11.06 יימזג היין גם בכוסות, ויימכר במחיר היכרות של 39 ₪ לכוס ו- 155 ₪ לבקבוק.

היין הראשון בסדרה: קברנה מרלו ריזרבה 2002 – יוצר ע"י אורנה צ'ילג ביקב צ'ילג, שהיה אז בקיבוץ אייל והיום שוכן באזור התעשייה של יהוד.
היין זכה במדליית כסף בתחרות אשכול הזהב, יוצרו ממנו 277 בקבוקים ממוספרים שנמכרו כולם.
היין השני בסדרה: קברנה סוביניון שורש 2003 מכרם יחידני, יוצר ע"י שלומי צדוק ביקב בן חנה הנמצא במושב גפן שבעמק האלה. מהיין יוצרו 258 בקבוקים ממוספרים, שנמכרו כולם.

אורקה, הוכתרה ע"י המגזין היוקרתי Conde nast traveler כאחת מ- 66 המסעדות החדשות הטובות בעולם, וזוכה לביקורות משבחות בארץ ובעולם (דוגמת ה-NY Times). שף המסעדה הוא ערן שרויטמן, סומלייה המסעדה הוא עידן עוז, האחראי בין היתר על בחירת היינות לסדרה הפרטית.


אורקה
נחלת בנימין 57, ת"א
טל. 03-5665506

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר