אורקה משיקה את היין השני בסדרת Orca selection: 2003 Cabernet sauvignon Single vineyard – Shoresh

פעמיים בשנה בוחרים במסעדת אורקה התל אביבית, חבית של יין, שאין שניה לה, המיוצרת ביקב בוטיק ישראלי ומתאימה לאופי המטבח באורקה.
היין מצטרף לסדרה הפרטית של אורקה, Orca selection וניתן להשיגו רק במסעדה.

היין השני בסדרה מגיע מיקב בן חנה של היינן שלומי צדוק:
2003 Cabernet sauvignon Single vineyard – Shoresh.
היין מורכב מ- 100% ענבי קברנה סוביניון שעברו תסיסה בטמפרטורות חמות יחסית, שתרמו למיצוי פרי וצבע גבוהים. היין אינטנסיבי בטעמו ומיועד ליישון של כמה שנים.
לאחר השרייה של שלושה שבועות עם הקליפות, התיישן היין שנתיים בחביות ישנות: שנה בחבית בורגון ושנה בחבית בורדו, לכן טעם החבית אינו דומיננטי ביין. ליין טעם מאוזן של שוקולד ואגוזים בניחוח עץ עדין.

הכרם בשורש נבחר בקפידה על פי טעם ואיכות הענבים. כרם זה ייצר בשנת 2003 400 ק"ג לקילו בלבד (הממוצע הוא בין 600 ל-800), ולכן איכות הפרי וריכוז הטעם גבוהים יותר.
היין מיוצר מענבים הגדלים בטרסה אחת בלבד, בת דונם אחד, שנמצאת בגובה 700 מ' ובו הפרשי טמפרטורה גבוהים בין היום ללילה. האדמה הינה כבדה וסלעית. גיל הגפנים 6 שנים.

יקב בן חנה, בבעלותו של היינן שלומי צדוק, נמצא במושב גפן שבעמק האלה. היקב מייצר יינות כבדים וחזקים, בסגנון ים תיכוני. בעברו השתלם שלומי בספרד, ביקבים באזור "פריורט" המפורסם.
מהיין ייוצרו 258 בקבוקים ממוספרים, ומחירו 168 ₪ במסעדה ו- 120 ₪ ברכישה הביתה.

יין זה, יחד עם יינות בוטיק נוספים, משווק ע"י טרואר – ארץ גפן.

לכבוד חגיגות השקת היין באורקה, עד 30 לדצמבר ייפתח היין גם בכוסות ויוצע במחיר השקה של 38 ₪ לכוס ו- 146 ₪ לבקבוק.

אורקה, מסעדה-בר המתמחה בדגים ופירות ים, הוכתרה בשנת 2004 ע"י המגזין היוקרתי Conde nast traveler כאחת מ- 66 המסעדות החדשות הטובות בעולם, וזוכה לביקורות משבחות (NY Times, ה- Wall paper ואחרים).
שף המסעדה הוא ערן שרויטמן, שזכה בעבר בתואר תגלית השנה מטעם מדריך ה"גו-מיו".
סומלייה המסעדה הוא עידן עוז, האחראי בין היתר על בחירת היינות לסדרה הפרטית.


אורקה
רח' נחלת בנימין 57 ת"א.
שני – שבת: 01:30 – 19:30, 15:30 – 12:30
עסקיות: שני –שבת 15:00 – 12:30






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה