אוש קצ'ירי – תבשיל עדשים ואורז

מאכל לשבועות מהמטבח הבוכרי

מצרכים:

¾ כוס אורז עגול שטוף ומסונן ממים.
¾ כוס עדשים אדומים שטופים ומסוננים ממים
½ 2 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח דק

אופן ההכנה:

בסיר בינוני לערבב את כל החומרים ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש קטנה כשמכסה הסיר מכוסה כ- 15 דקות
או עד שהאורז והעדשים התרככו.
לערבב את התבשיל מדי פעם.
לכבות את האש ולתת לאורז ולעדשים לספוג את האדים
בסיר עוד כ- 10 דקות, ובינתיים להכין את הרטבים.

רוטב שום:

¼ כוס שמן
3-4 שיני שום כתושים
קורט מלח
כף מים

בסיר קטן לחמם את השמן.
בצלוחית קטנה לערבב את השום, מלח והמים ולהוסיף לשמן החם
לערבב ולכבות את האש.

רוטב חלבי:

1 אשל
½ קופסת גבינה 5% או 9%
1 כפית נענע יבשה (לא חייבים)
2 שיני שום כתושים
קורט מלח
מיץ לימון מ- ½ לימון קטן
לערבב את כל המצרכים

מומלץ להכין את האוש קצ'ירי בסמוך לארוחה, זמן הכנתו קצרה וקלה.

הצעת הגשה:

את האוש קצ'ירי מניחים בצלחת הגשה גדולה ולצידו
מניחים את שני סוגי הרטבים, וכל אחד מוזג לו על התבשיל כרצונו.



ורדה בן ברוך היא חברת נשיאות קונגרס יהדות בוכרה העולמי, ומחברת ספר המתכונים מהמטבח הבוכרי "טעמה של מסורת"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר