אזני המן במלית פרג ובמילוי מרענן עם מי ורדים

חומרים לבצק:1 כוס אבקת סוכר (110 גר')200 גר' חמאה1 ביצה מס' 11 חלמון3 כוסות קמח (420 גר')1/2 שקית אבקת אפייה (7 גר')קורט מלח1 כפית תמצית ונילאופן בהכנה:במיקסר, בעזרת וו גיטרה, לערבב את החמאה ואבקת הסוכר עד אחידות.להוסיף את הביצה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים, ולערבב למשך 15 שניות.להוסיף את יתרת החומרים היבשים עד קבלת בצק.לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.חומרים למילוי פרג:3 כוסות פרג, טחון טרי1 וחצי כוסות סוכר3/4 כוס חלב50 גר' חמאה2 כפות מיץ לימון, טריגרירת לימון מ-1/2 פרי3 כפות אגוזים קצוצים2 כפות צימוקים1 חלבוןאופן הבישול:מחממים את החלב והסוכר עד סף רתיחה. מוסיפים את הפרג, גרירת הלימון ומיץ הלימון, וממשיכים את תהליך הבישול.מוסיפים את האגוזים והצימוקים תוך כדי בישול.מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה כקוביות, עד שנמסה ונבלעת בתוך תערובת הפרג.מקררים בטמפרטורת החדר למשך שעה, ומוסיפים את החלבון.אופן עריכת אוזני המן:מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר של 3 ס"מ.את המילוי מניחים במרכז, מקפלים לצורת משולש ומהדקים.אופים ב- 190 מעלות כ-12-13  דקות.מילוי פיסטוקים ומי ורדים:3/4 כוס פיסטוק קלוף3/4 כוס אבקת סוכר2 כפיות מי ורדים50 גר' חמאהאופן ההכנה:לא מבשלים את המילוי:בעזרת מעבד מזון, קוצצים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר.מוסיפים 2 כפיות מי ורדים ולבסוף את החמאה תוך כדי ערבוב קצר למשך 10 שניות במעבד המזון, עד קבלת תערובת משחתית.טיפים:לא מוסיפים הרבה מי ורדים בכדי למנוע קבלת מילוי קשה.את החמאה מוסיפים בסוף בכדי שהמילוי לא יתייבש.את האוזן המן סוגרים היטב בכדי לשמור על מילוי עסיסי.www.shemo.co.il

חומרים לבצק:
1 כוס אבקת סוכר (110 גר')
200 גר' חמאה
1 ביצה מס' 1
1 חלמון
3 כוסות קמח (420 גר')
1/2 שקית אבקת אפייה (7 גר')
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

אופן בהכנה:
במיקסר, בעזרת וו גיטרה, לערבב את החמאה ואבקת הסוכר עד אחידות.
להוסיף את הביצה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים, ולערבב למשך 15 שניות.
להוסיף את יתרת החומרים היבשים עד קבלת בצק.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.

חומרים למילוי פרג:
3 כוסות פרג, טחון טרי
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 כוס חלב
50 גר' חמאה
2 כפות מיץ לימון, טרי
גרירת לימון מ-1/2 פרי
3 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים
1 חלבון

אופן הבישול:
מחממים את החלב והסוכר עד סף רתיחה.
מוסיפים את הפרג, גרירת הלימון ומיץ הלימון, וממשיכים את תהליך הבישול.
מוסיפים את האגוזים והצימוקים תוך כדי בישול.
מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה כקוביות, עד שנמסה ונבלעת בתוך תערובת הפרג.
מקררים בטמפרטורת החדר למשך שעה, ומוסיפים את החלבון.

אופן עריכת אוזני המן:
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר של 3 ס"מ.
את המילוי מניחים במרכז, מקפלים לצורת משולש ומהדקים.
אופים ב- 190 מעלות כ-12-13  דקות.

מילוי פיסטוקים ומי ורדים:
3/4 כוס פיסטוק קלוף
3/4 כוס אבקת סוכר
2 כפיות מי ורדים
50 גר' חמאה

אופן ההכנה:
לא מבשלים את המילוי:
בעזרת מעבד מזון, קוצצים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר.
מוסיפים 2 כפיות מי ורדים ולבסוף את החמאה תוך כדי ערבוב קצר למשך 10 שניות במעבד המזון, עד קבלת תערובת משחתית.

טיפים:
לא מוסיפים הרבה מי ורדים בכדי למנוע קבלת מילוי קשה.
את החמאה מוסיפים בסוף בכדי שהמילוי לא יתייבש.
את האוזן המן סוגרים היטב בכדי לשמור על מילוי עסיסי.

www.shemo.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר