אז איך להתאים בין גבינות ליין?

חג השבועות בפתח, ואיתו ערבי גבינות ויין, ארוחות וקוקטיילים. רבים מאיתנו מתחבטים בשאלה איך מתאימים מגוון גדול כל כך של גבינות בטעמים ומרקמים שונים, להיצע אינסופי של יינות אדומים ולבנים, יבשים ומתוקים

חג השבועות בפתח, ואיתו ערבי גבינות ויין, ארוחות וקוקטיילים.
רבים מאיתנו מתחבטים בשאלה איך מתאימים מגוון גדול כל כך של גבינות בטעמים ומרקמים שונים, להיצע אינסופי של יינות אדומים ולבנים, יבשים ומתוקים.
עניין זה אינו פשוט, וכדי להקל על המתלבטים שבינינו הנה מספר טיפים שליקטנו עבורכם לקראת פסטיבל ביכורי יין וגבינות

גבינות קשות (כמו פרמזן או צ'דר) – ישתלבו יפה עם יין אדום בעל גוף מלא כמו קברנה ישראלי טוב, בורדו או ברונלו די מונטלצינו.
גבינות רכות – בדרך כלל לא ישתלבו עם יינות אדומים. המפוסטרות שבהן (כמו ברי או קממבר) יוכלו להתחבר לשרדונה לא מיושן, והגבינות הלא מפוסטרות יתאימו ליינות בעלי מתקתקות מסוימת, מריזלינג עד פורט ומדירה.
גבינות רכות עדינות (כמו מוצרלה או חלומי) – ישתלבו נפלא עם יין לבן לא מיושן שטעמו עדין ונייטרלי.
גבינות חמוצות יותר – כמו פטה היוונית, דורשות יינות בעלי חומציות מודגשת כמו ריזלינג יבש גרמני, אלזסי או סוביניון בלאן.
גבינות כחולות – הצירוף הקלאסי והמתאים ביותר לגבינות אלו מבוסס על יינות מתוקים: רוקפור עם סוטרן, וגבינת סטילטון עם יין פורט.
גבינות עיזים – רוב הגבינות הישראליות עשויות מחלב עיזים ומאוד פופולאיות בארצנו. הצירוף הקלאסי להן הוא סוביניון בלאן החומצי והרענן. לגבינת עיזים בוגרת יותר מתאים יין אדום בוגר ובעל עמוד שדרה.
גבינה מעושנת – השילוב האולטימטיבי הינו כמובן יין לבן חצי יבש .
עוגת גבינה (ובמיוחד בשבועות) – יין מוסקט מתוק.

חווית הארוחה תהיה מושלמת עם היין המתאים, האוכל יהיה טעים יותר, והאווירה ליד השולחן תהיה שמחה יותר.

נטע דרורי וילף היא מנהלת פסטיבל ביכורי יין וגבינות חיפה 2009, שיערך במרכז הכרמל בחיפה בין התאריכים 25-27 במאי.
www.wines-israel.co.il

(תמונות: שירת רועים, מחלבת יעקבס)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר