איך לבחור בשר?

חשוב מאד לקנות בשר איכותי ולא מעובד. עדיף לקנות את הבשר בנתחים גדולים ולחלק אותו בבית, מאשר לקנות בשר פרוס. ההבדל בעלויות לא ישנה, אבל ההבדל באיכות יורגש.

יש לבדוק אם הבשר עבר יישון או לא. ההבדל הוא כמו לאכול לחם טרי לעומת לחם יבש. במידה והבשר לא עבר את תהליך היישון, יש אפשרות להעביר את תהליך היישון בשיטת עשה זאת בעצמך.

כאשר בוחרים בשר לעל האש, יש לבחור בבשר עם אחוזי שומן גבוהים, דבר הנותן לו טעם עסיסי וייחודיות. יש לוודא שהבשר אינו רירי.

חיתוך הבשר: לכל סוג של בשר יש כיוון סיבים, את חיתוך הבשר יש לעשות נגד כיוון הסיבים. כך הבשר יהיה רך יותר וטעים לאכילה.

צבע הבשר: במידה וקונים בשר קפוא, הבשר צריך להיות בצבע הנוטה לחום ולא בצבע אדום.

בשר קפוא יש להפשיר במקרר יום יומיים לפני ההכנה. אם מדובר בבשר טרי או מצונן, יש לבדוק היטב את טריותו ולבחור בנתחי בשר שומניים מעט, אשר יעניקו עסיסיות לבשר.

מומלץ להשרות את הבשר יום קודם להכנתו במרינדה ללא מלח, כאשר תוספת המלח תעשה בשלב הסופי של הצלייה.

לפני ששמים את הבשר על האש, צריך להעבירו תהליך סגירה מכל צדדיו. דבר זה שומר על טריותו, עסיסיותו וטעמו של הבשר.



רשת מסעדות אל גאוצ'ו
www.elgaucho.co.il
מספר חינם: 1800-422-000






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה