איך לבחור תבלינים?

תבלין חסר ריח, סביר להניח שאיננו טרי ושיהיה גם חסר טעם. ניתן תמיד למעוך את התבלין ולבדוק האם ריחו הארומטי מורגש באוויר

קיימים שלושה פרמטרים המשפיעים על טריותו ואיכותו של התבלין: צבע, ריח וצורה.

1. צבע: חשוב לבדוק את צבעו של התבלין. ככל שהצבע דהוי יותר, התבלין מאבד מטריותו וטעמו.
כשאתם מתלבטים איזה פלפל שחור שלם לקנות, השוו בין הגוון של הגרגרים הקיימים בשוק, גרגרים כהים יותר הם ללא ספק איכותיים יותר.

2. ריח: ריחו הארומטי של התבלין הוא פרמטר חשוב בבדיקת איכותו. תבלין חסר ריח, סביר להניח שאיננו טרי ושיהיה גם חסר טעם. ניתן תמיד למעוך את התבלין ולבדוק האם ריחו הארומטי מורגש באוויר.

3. צורה: במקרה של עשבי תיבול, חשוב לבדוק שכל העלים שלמים (שהמסגרת שלהם אחידה ולא קרועה), שכל העלים באותו גודל (ולא שמקבלים בצנצנת אחת עלה אחד גדול וכמה עלים קטנים). במקרה של פלפל שחור שלם, חשוב לראות שכל הגרגרים שלמים (ולא מקבלים צנצנת עם חלקי גרגרים או גרגרים פגועים).

מעל לכל אלה – קיים הטעם. טעמו של תבלין איכותי וטרי, אינו דומה לטעמם של תבלינים פחות איכותיים.
אם אתם זקוקים לכמויות מוגזמות של התבלין בתבשיל בכדי להרגיש בטעמו, כנראה שאינו איכותי מספיק. בשימוש בתבלין איכותי, מספיקה כמות קטנה מהתבלין על מנת להבחין ולהרגיש בטעמו.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר