איך מתאימים בין גבינות ויין?

חג השבועות המאופיין במאכלים על טהרת הגבינות, מצריך מאתנו יצירתיות בהרכבת המנות וגיוונן.
על-מנת להשלים את ארוחת החג המבוססת על גבינות, יש להוסיף יין מתאים.
עולם הגבינות מורכב אפילו יותר מעולם היין, ומציע מגוון עשיר של גבינות, בהן שמנות, כחושות, מלוחות, עיזים, כבשים ועוד. על-מנת שהארוחה תהייה מושלמת, יש להתאים את היין הנכון לסוגי הגבינה השונים.

לפניכם מספר טיפים שיקלו עליכם בבחירת היינות הנכונים:
יינות אדומים אינם מתאימים לגבינות רכות ושמנות, גבינות מלוחות מאוד או גבינות ריחניות מאוד.
בניגוד לדעה הרווחת, דווקא היינות הלבנים – יבשים ומתוקים, משתדכים ביתר קלות לרוב סוגי הגבינות.
חשוב שתהיה התאמה בין חומציות היין וחומציות הגבינה.
היין צריך לספק ניגוד מחמיא למליחות של הגבינה.

התאמה של יין לפי סוגי גבינות
גבינות קשות

גבינה קשה שאינה בשלה וריחנית במיוחד, תשתלב עם יין אדום בעל גוף מלא. גבינה בשלה ועזת טעם זקוקה ליין אדום בוגר יותר, שירכך את טעמה.

גבינות רכות
גבינה בעלת מרקם שמנתי תהפוך את רוב היינות האדומים למימיים. הימנעו מלהגיש גבינות כאלה בטעימות יין. הן לא יתאימו לו.
גבינת ברי או קממבר מפוסטרת אפשר לנסות לחבר לשרדונה לא מיושן, אך עם גבינות שאינן מפוסטרות זה לא מתאים.
ניתן להתאים לגבינות אלה יינות מתוקים יותר כמו גוורצטרמינר קינוח, ריזלינג, או יינות מחוזקים כמו פורט, מדירה.

גבינות עדינות – מוצרלה, חלומי
לגבינות עדינות יתאים יין לבן לא מיושן, עדין ונייטרלי יחסית.
לגבינות חמוצות יותר כמו פטה, יתאימו יינות עם חומציות מודגשת כמו ריזלינג חצי יבש או סוביניון בלאן.

גבינות כחולות
שני השידוכים הקלאסיים ביותר לגבינות הללו מבוססים על יינות מתוקים: רוקפור עם סוטרן, וגבינת סטילטון עם יין פורט.
המליחות והמתיקות משלימים זה את זה ומשפרים את טעמו של היין וטעמן של הגבינות.
עם זאת ישנן גבינות כחולות כמו דניש בלו או גורגונזולה בשלה מאוד, שטעמן כה חזק ודומיננטי עד שאין שום יין – אפילו מתוק, שיחזיק מעמד לצדן.

גבינות עיזים
משפחת גבינות רחבה ומרתקת המתאפיינת בטעם ובריח מיוחדים במינם.
רוב הגבינות הישראליות המשובחות עשויות מחלב עיזים. השידוך הקלאסי לגבינות עיזים צעירות הוא סוביניון בלאן החומצי והרענן מסדרת רזרב. לגבינת עיזים בוגרת יותר מתאים יין אדום בוגר ובעל עמוד שדרה כגון קברנה סוביניון רזרב או קברנה תרשיש. יין אדום צעיר וטאני יתנגש בטעמן העז והמיוחד של גבינות העיזים.

טיפים כלליים
יש לבחור את הגבינות בקפידה כאשר משלבים אותם עם יין, משום שגבינות מסוימות עלולות לקלקל את טעמו של היין. אם אינכם בטוחים בבחירתכם, היצמדו לגבינות קשות בעלות אפיוני טעם מאופקים יחסית. גבינות כאלה, גם אם לא ייצרו שידוכים מסעירים, לפחות לא יזיקו לטעמו של היין.

כאשר אתם פותחים בקבוק יין משובח ששמרתם להזדמנות מיוחדת, הגישו לצידו גבינות בעלות טעם מעודן ונייטרלי שלא יפגע בטעמו האיכותי של היין.

בחירת יין לארוחה שבה מוגשות גם גבינות, מספקת אפשרויות משחק מעניינות. אם כמנהג הצרפתים אתם מגישים את הגבינות בין המנה העיקרית לקינוח, אפשר להמשיך עם היין האדום שליווה את המנה העיקרית. זאת בתנאי שהארוחה תתבסס על גבינות קשות ובשלות.
לעומת זאת, אם אתם נוהגים כמנהג הבריטים להגיש את הגבינה לאחר הקינוח, ניתן להגיש לצד הגבינות את היין המתוק שליווה את הקינוחים ולהתרכז בגבינות הכחולות.

הפעילו את עיקרון האזוריות בהתאמת גבינות ויין, כלומר התאימו את היין לגבינה המיוצרת באותו אזור. גוורצטרמינר האלזאסי עם גבינת מינסטר מאותו אזור, גבינות עיזים מהלואר עם יינות סנסר, וכמובן יינות ישראליים עם גבינות ישראליות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה