fbpx

אינג'רה – לחם מחמצת אתיופי

כל יחידה שוקלת קרוב ל- 200 גרםמרכיביםקילו קמח טףמים. אופן הכנהמניחים בקערה את קמח הטף ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי בחישה. לשים עד קבלת עיסה אחידה לא רכה מדי ולא קשה מדי. מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.למחרת, לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט, מדללים אותו בעזרת מעט מים קרים ולשים שוב.מוסיפים כשלושת רבעי ליטר מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה דלילה שדומה במרקמה לבלילת פנקייק. במידה והמים הרותחים לא מספיקים לתהליך, מוסיפים בהדרגה עוד מים קרים וממשיכים לבחוש עד שלא נותרים גושים.מכסים שוב ומניחים בצד (למשך כ- 6 שעות) עד שהבצק מבעבע ומוציא קצף לבן מלמעלה.בישול האינג'ירהמחממים מחבת עבה (עדיף טפלון) על אש גבוהה. בעזרת צמר גפן מושחים את המחבת במעט מאוד שמן.בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה על המחבת (בדומה להכנת פנקייק). כשרואים שהבצק מתחיל לבעבע, מכסים את המחבת עם מכסה למשך כדקה.כשהבצק בושל, מוציאים ומניחים בצד וחוזרים על התהליך מההתחלה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

כל יחידה שוקלת קרוב ל- 200 גרם

מרכיבים
קילו קמח טף
מים.

אופן הכנה
מניחים בקערה את קמח הטף ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי בחישה.

לשים עד קבלת עיסה אחידה לא רכה מדי ולא קשה מדי.

מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.

למחרת, לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט, מדללים אותו בעזרת מעט מים קרים ולשים שוב.

מוסיפים כשלושת רבעי ליטר מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה דלילה שדומה במרקמה לבלילת פנקייק.

במידה והמים הרותחים לא מספיקים לתהליך, מוסיפים בהדרגה עוד מים קרים וממשיכים לבחוש עד שלא נותרים גושים.

מכסים שוב ומניחים בצד (למשך כ- 6 שעות) עד שהבצק מבעבע ומוציא קצף לבן מלמעלה.

בישול האינג'ירה
מחממים מחבת עבה (עדיף טפלון) על אש גבוהה.

בעזרת צמר גפן מושחים את המחבת במעט מאוד שמן.

בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה על המחבת (בדומה להכנת פנקייק).

כשרואים שהבצק מתחיל לבעבע, מכסים את המחבת עם מכסה למשך כדקה.

כשהבצק בושל, מוציאים ומניחים בצד וחוזרים על התהליך מההתחלה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר