איצ’ פילאף – מתכון טורקי

 

מצרכים:
2 כוסות אורז סוגת פרסי קלאסי
4 כוסות מים רותחים
3 כפות צנוברים
2 כוסות מים
6 כפות צימוקים
מלח ופלפל שחור לטעם
120 גרם כבד עוף חתוך לקוביות
1/2 כפית קינמון
2 כפות מלח
3 כפות מרגרינה
1 בצל גדול קצוץ
1 כוס מרק עוף
12 משמשים יבשים
1 כף סוכר סוגת
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כוס שמיר קצוץ

אופן ההכנה:
מניחים את אורז סוגת פרסי קלאסי בקערה גדולה,
מוסיפים 2 כפות מלח ו- 4 כוסות מים רותחים.
מערבבים, מכסים בצלחת ומניחים עד לצינון המים.
שוטפים ומסננים. 
מזהיבים את הבצל ב- 2 כפות מרגרינה,
מוסיפים צנוברים ואחר כך את האורז,
מטגנים ביחד אגב ערבוב, עוד חמש דקות. 
מוסיפים 2 כוסות מים ו- 1 כוס מרק עוף, רצוי חמים,
מערבבים.
מוסיפים צימוקים, את המשמשים החצויים, וגם מלח ופלפל שחור. 
במחבת מטגנים בכף מרגרינה את כבדי העוף.
בוזקים סוכר סוגת, מטגנים עוד טיפה ומוסיפים לאורז.
מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים נספגים,
מוסיפים את הפלפל האנגלי, הקינמון והשמיר הקצוץ ומערבבים.
מכסים את הסיר ומנמיכים אש למינימום,
רצוי להניח על משטח שמפזר את החום. 
משאירים כך 15 דקות,
מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומניחים כך עוד 20 דקות.
מערבבים בעדינות לפני ההגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה