אלוהים נצור את המלכה: ElizabethQ

מה תגידו על בר-מסעדה שאין לו מנות מסורתיות אלא תפריט מגוון של מנות מחיריות – חלוקה לקבוצות מחיר: מ- 10 ₪ – סופר הוגן, עד 55 ₪ – גם כן לא נורא, למנות גורמה?

מה תגידו על בר-מסעדה שאין לו מנות מסורתיות, אלא תפריט מגוון של מנות מחיריות – חלוקה לקבוצות מחיר: מ- 10 ₪ – סופר הוגן, עד 55 ₪ – גם כן לא נורא, למנות גורמה? סגנון הבישול בו הוא פיוז'ן: מיקס בין צרפתי, אסייתי, ספרדי וניו יורקי. 
וכשלקינוחים קוראים ממתקים – החיוכים מצטרפים לאלה העולים על הפרצוף כשרואים את הקווין בכבודה ובעצמה – אליזבט הוד מלכותה, אפופה בבקבוקי האלכוהול של הבר.

הכירו את בר-מסעדה אליזבט קיו (ElizabethQ) – המלכה  אליזבט,  שהתמקם במתחם יכין סנטר בפתח תקוה; מתחם בו לא חסרות מסעדות, אבל כזאת אין בו, וגם לא בהרבה מקומות אחרים.
המוזיקה כייפית, ערוץ האופנה מוקרן על מסך ענק, וליתר ביטחון גם מולו על מסך קטן יותר.
התקרה גבוהה בחצי מאולם הבר-מסעדה, כדי שיהיה מקום למלכה, ותקרה מונמכת בחלק השני. הקיר עשוי מראות, שביניהן כריות מפרידות מרופדות ומעוטרות בכיתובים מלכותיים.

מאחורי ElizabethQ עומד השף רונן דברת בלוך, היועץ הקולינרי של המסעדה שחתום על התפריט העשיר והאקלקטי. על העיצוב המהנה הופקדה ויויאן סחר.
במקום 24 מקומות על הבר, 16 שולחנות, ושולחנות נוספים בחלל החיצוני של המסעדה. 

רונן דברת בלוך, עתיר ניסיון בתחום הקולינרי והמסעדתי בארצנו, מסביר כי המחירים הזולים  הם תולדת העובדה שהוא קונה את חומרי הגלם במזומן, והספקים מוכנים להוריד היום מחירים ב- 20-30 אחוז – מה לעשות: במיתון וגם לא במיתון, מזומן הוא המלך.
לדבריו, חלוקת התפריט לפי המחירים באה מהכיוון של הלקוח, על מנת שיראה מה הוא יכול לקבל בכל קבוצת מחיר.
"הגיוני לתמחר פסטה יבשה (כפי שרוב המסעדוצת משתמשות, לא טריה עשויה לבד) שעולה 1.5 ₪ למנה, ועם התוספות 3 ₪, ביותר מ- 20 ₪?" הוא שואל, ואת התשובה נותן דברת בלוך בתפריט אליזבת קיו.

מתפריט המנות ב- 20 ₪ בחרנו בסלט אליזבט – עגבניות שרי, חסה, אגוזי מלך ובצל ירוק בויניגרט בלסמי – הירקות בולטים בטריותם טהרוטב משלים היטב את הסלט הגדול; ומבחר אנטיפסטי – ירקות צלויים בגריל בשמן זית, שום ולימון. בשלוש קעריות מגיעים חצילים, קישואים, ודלעת מתקתקה וגדושה בשום. גיוון טעמים במנה פשוטה לכאורה. 

מהמנות ב- 25 ₪, אל תוותרו על סלט בריאות על בסיס קינואה עם שום, צ'ילי עגבניות, כוסברה (מככבת אצל דברת בלוך) בשום ולימון.
רונן דברת בלוך מוכיח כאן כי ניתן לעשות מקינואה פשוט מעדן, כאשר זו משתלבת היטב עם הירקות והבוטנים, וגם כאן שימוש נדיב בשום.

מקבוצת מחיר זאת בחרנו גם בפסטה טחינה וחצילים – רוטב שמנת, טחינה גולמית, חצילים קלויים וכוסברה.  
פסטה כזו האיטלקים לא אכלו. הטחינה הופכת לרוטב, משהו שאיננו מורגלים בו בדרך כלל, אבל משתלב יפה. ושוב פיקנטיות חריפה ברקע הטעם.

בקבוצת ה- 55 ₪ – מחיר המנות היקרות ביותר באליזבט קיו, חשקנו בקונפי אווז – שוק אווז בבישול איטי וארוך עם תבשיל כרוב אדום בסילאן. מנה זו לא הוכנה בערב ביקורנו, אך ממש לא הצטערנו על פילה אמנון בו בחרנו במקום קונפי האווז – צרוב ברוטב שום ושמן זית, מוגש על מצע פירה.
ליווינו את הארוחה המהנה ביין לבן סאן רייז שרדונה – 18 ₪ לכוס.
אנחנו נחזור לכאן. כדאי גם לכם.

בין המנות בתפריט: 
פטריות שמפניון בטימין, נאצ'וס, טחינה ירוקה, לחם הבית ופלפלים חריפים (10 ₪ למנה).
מנות ביניים: חציל, הום פרייז, קרפצ'יו, אנטיפסטי, סיגרים, סלטים (20 ₪ למנה).
מבחר פסטות, נודלס ואורז מוקפץ (25 ₪ למנה).
מנות עיקריות: פיש אנד צ'יפס, סלטים חמים, המבורגר, חזה עוף (35 ₪ למנה).
בשרים על האש: פרגיות, כבדי עוף, טלה קבב, ותבשיל מרוקאי (45 ₪ למנה). 
גורמה: פילה בקר, פילה סלמון, קונפי אווז וצלעות כבש (55 ₪ למנה). 
קינוחים, להלן "ממתקים" בשפת המקום: סופלה, פאי, קרם ברולה, פופיטרול, מרקיז שוקולד (29 ₪ למנה).
הבר העשיר מציע מגוון משקאות חריפים: אפריטיפים, מבחר וויסקי, וודקה, קונאיק, ליקרים, קוקטיילים, בירות, קאווה.
בצהרים מוצעות עסקיות, ותפריט הערב מוגש עד שעות הבוקר המוקדמות.

בר מסעדה ElizabethQ (אליזבט קיו)
רח' יצחק רבין 17, מתחם יכין סנטר פתח תקווה
טל. 03-9192993
www.elizabethq.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר