אלופי הכבישה פותחים את ביתם ואת ליבם

את אלי לביא הכרתי כמנצח בתחרות כבישת הזיתים שהתקיימה בחורף שעבר בגבעת ברנר. אורית, רעייתו, ואלי התגלו כבר אז כאנשים לבביים, שהזמינו אותי לביתם לטעום ממעדניהם.
חלפה רק חצי שנה – והגענו להתארח במוצאי שבת של מלחמה, לארוחה ולמופע מיוחד של המוסיקאי יאיר דלאל.

ומכיוון שהקדמנו לבית המיוחד אותו בנו אלי ובני משפחתו במו ידיהם בשכונת עין הים שבגבעת אולגה, זכינו בסיפורים ובסיור בבית ובחצר – שגם כל הריהוט ופריטי העיצוב בהם מעשי ידי אלי להתפאר.
“הבית נולד אצלי כשהייתי ילד קטן וגרתי בבית משפחתי בעין התכלת בצפון נתניה ליד אביחיל, עם שמונה ילדים. חצי בית היה מכולת שכונתית, ובחצי השני גרנו בצפיפות, ומשם יש לי זיכרונות כייפיים של החיים”, אומר אלי. “בגיל חמש חלמתי על הבית הזה, שרטטתי אותי בדמיוני ותכננתי אותו. הילד הקטן שבי הוא זה שהנחה אותי. לא היה לי כלום כשקניתי את המגרש בשטח דונם אותו מצאה אורית, אבל היה ברור לי שאבנה עליו את הבית הזה”.

הבנייה היא לא הכישרון היחיד של אלי: “נולדתי עם כישרון להמציא אוכל”, אומר מי שביומיום הנו בעל מוסך. “הכיף שלי הוא לתת לכמה יותר אנשים ליהנות מהמקום, עם אוכל כמו שעשו לפני חמישים שנה – על אבנים, בטאבון אבן עם גחלים, מוגש בכלי עץ שגילף בעצמו ועל אבנים.
אנשים מכל הארץ והשכבות באים אל אלי ואורית ונהנים, כאשר במרתף הבית יש ספא בו עושה אורית טיפולים אלטרנטיביים.

מה היה בתפריט הערב? פוקצ’ות על גחלים, מטבל סלסה, סיגרים מטוגנים במקום, עלי גפן ממולאים,
ירקות מבושלים בנוסח הודי (מנה מעולה של אורית), אורז מתובל, סלט פסטה קר, ועופות מעושנים בתנור עישון אותו בנה אלי בחצר.

אורית מבשלת צמחוני והודי וממציאה מאכלים, אלי הוא הבשלן והיוצר הראשי, שבין מאכליו המיוחדים – זנב עגל מבושל על אבנים כל הלילה ברוטב עגבניות, צלעות כבש, בשר כבש ברוטב עגבניות, ממולאים של ירקות ופירות ממגוון סוגים, בשרים ודגים מעושנים בתנור העישון אותו עשה בעצמו, ובערב ביקורנו אכלס 10 עופות וקצת צלעות כבש ושומן.
אלי גם כובש הכל: חצילים קטנים, עגבניות, זיתים מכל הסוגים, שזיפים. “אפשר לכבוש הכל, אך לא נסחפתי מעבר לזה”, הוא אומר.

משפחת לביא מתגוררת כבר חמש שנים בביתה, וכבר אירחה אירוע של 180 איש. בשנה האחרונה הם הגבירו את פעילות האירוח, ששמעה עובר מפה לאוזן – קבוצות של חברים, אירועים משפחתיים, וחברים לעבודה, שנהנים בין השאר מבריכת שחיה וג’קוזי בחצר.

אמנם אלי ואורית לא עושים ערבים פתוחים, אלא רק לקבוצות ואירועים, אך בט”ו באב יפתחו את המקום, במחיר של 110 ₪ לאדם – כדאי ביותר לאוכל טעים וחווייתי, ולצידו הטרובדור חזי לוי שישיר שירי אהבה.

חזי ששר סרנדות אהבה מכל הסגנונות והשפות, כולל מוזיקה עתיקה, הוא בוגר האקדמיה למוזיקה, גיטריסט וזמר קלאסי שמופיע גם בעולם. חזי השתתף לא מזמן בפרויקט יהודי –פלשתיני למען השלום, במסגרתו התקיימו 14 קונצרטים של אומנים ישראלים, מוסלמים ונוצרים על אותה במה בצרפת. הוא גם הוציא תקליטור בצרפת, שרובו מוזיקה ישראלית שהוקלטה בכנסיה באבו-גוש. בארץ מופיע חזי בדרך כלל באירועים פרטיים, ויש לו תוכנית הנקראת “אהבה וקוץ בה”, איתה הוא מופיע באולמות. הטל. של חזי: 054-7897959.

אז ט”ו באב עם אוכל ואווירה מיוחדים וערב שירי אהבה – כדאי להזדרז ולהזמין מקום לערב מיוחד זה אצל אנשים לבביים ואוהבי אדם ואוכל.


אלי ואורית לביא
רח’ הכרמל 2 שכונת עין הים גבעת אולגה)
טל. 050-5323423 (קבלת הנחיות מדויקות איך להגיע לביתם – בטלפון)







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה