אלטו: מחלבת גבינות צאן כפריות בקיבוץ שמרת

מחלבת אלטו בקיבוץ שמרת נולדה מאהבה – פשוטו כמשמעו.
אריאל מזן (בן 48), חבר קיבוץ, עבד במשך שנים כרפתן. הוא אהב את הטיפול בבעלי החיים לצד העבודה הקשה והתובענית. עם השנים לקח על עצמו את המחלבה הקיבוצית הקטנה, תוך שהוא עובר קורסים, השתלמויות וימי עיון, והחל לספק מוצרים מחלב הרפת להנאתם של חברי הקיבוץ.
לפני מספר שנים עברה הרפת של קיבוץ שמרת לקיבוץ השכן, ואריאל החל לעבד ולגבן גבינות עזים. המחלבה הקטנה הלכה וצמחה והתפתחה על בסיס משפחתי.


אלטו ידועה בגבינת סנט-מור איכותית, ובמחלבה ניתן לרכוש אותה לצד לצד גבינות צרפתיות נוספות בנוסחים שונים, כגון:
• ברי רכה ועשירה.
• קממבר מיוחד, לצד קממבר האגוזים המשלב את טעם הגבינה עם קורטוב אגוזים.
כמו כן מבחר גדול ומיוחד של גבינות קשות בנוסחים שונים:
• מנצ'גו – קשה פריכה ובעלת טעם עמוק.
• גאודה – רכה בעלת ארומה מיוחדת.
• קפרינו רומנו – גבינה קשה בת למעלה משנה המיושנת בשמן זית, בעלת טעם חזק.
• איזבלה – בנוסח תום, בעלת טעם עשיר ומיוחד.
• אריאל – בנוסח קצ'וטה, גבינה רכה המגיעה גם עטופה בעלי גפן, עלי דפנה ומרווה.

לאוהבי הטעמים המיוחדים: ניתן להשיג באלטו גבינת קצ'וטה עם אגוזי פקאן, וקצ'וטה שהתיישנה ביין אדום.
למחלבת אלטו חמאת עזים רכה ועדינה, לבנה ויוגורטים סמיכים בעלי חמיצות נמוכה.

אריאל מתייחס לבקשת הלקוחות למוצרים דלי שומן: ניתן להשיג גבינת עזים כחושה 3% שומן, ברינזה בעלת 5% שומן, ובקרוב גם גבינה קשה דלת שומן.

ניתן לקנות את הגבינות של אלטו במחלבה בקיבוץ שמרת, ברשתות ספייסס וטיב טעם, ובמעדניות מובחרות ברחבי הארץ.


אלטו
קיבוץ שמרת (בין עכו לנהרייה)
טל. 04-9854802, 054-5652339

שעות המכירה בחנות המחלבה: א'-ה' 14:00-18:00, ו' 10:00-14:00, שבת 11:00-14:00 במתחם הרהיטים "שמרת הזורע".






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה