אלפחורס – נשנוש מתוק לחגים

מצרכים לכ-40 עוגיות אלפחורס:200 גרם חמאה או מרגרינה (ניתן לשים חצי מזה וחצי מזה)1 כוס סוכר 3 ביצים 1 שקית סוכר וניל 1 שקית אבקת אפייה 500 גרם קורנפלור 1 כוס קמח ריבת חלב – Dulce De Leche מסוג DULCOR 1/2 שקית קוקוס אופן ההכנה:מחממים תנור ל-175 מעלות.  מקציפים במיקסר סוכר וחמאה/מרגרינה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה, ומקציפים עוד קצת עד לאחידות התערובת.  מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח, ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק.  אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ.יוצרים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, בעזרת כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.  אופים במשך 7-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו). מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור, ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.  כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב DULCOR ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה עד שבוע.

מצרכים לכ-40 עוגיות אלפחורס:
200 גרם חמאה או מרגרינה (ניתן לשים חצי מזה וחצי מזה)
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
500 גרם קורנפלור
1 כוס קמח
ריבת חלב – Dulce De Leche מסוג DULCOR
1/2 שקית קוקוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות. 
מקציפים במיקסר סוכר וחמאה/מרגרינה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב.
מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה, ומקציפים עוד קצת עד לאחידות התערובת. 
מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק.
מנפים מעל קמח, ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק. 
אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח.
מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ.
יוצרים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, בעזרת כוס קטנה.
מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 
אופים במשך 7-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו). מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור, ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין. 
כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב DULCOR ומגלגלים את השוליים בקוקוס.
שומרים בקופסה סגורה עד שבוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר