מרכיבים:
נתח אנטרקוט כ- 2,3 ק"ג
15 שיני שום
רוזמרין
טימין
פלפל שחור
מלח גס
שמן זית
לימון כבוש
תפוח אדמה לפירה
חצילים
אופן ההכנה:
לוקחים את שיני השום, עשבי התיבול, שמן זית, מלח ופלפל, וכותשים אותם יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
לאחר מכן יש לקחת את נתח הבשר ולחרוץ בו חורים של כ- 2 ס"מ לאורכו ורוחבו, ולמלא את החורים בתערובת שהכנו.
את הנתח יש להכניס לתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות על רשת צלייה למשך כ- 40 דקות, ולאחר מכן להוריד את הטמפרטורה ל- 170 מעלות ולצלות לעוד כשעה ורבע לדרגת עשייה מדיום.
יש לתת לנתח האנטרקוט לנוח כ- 15 דקות מחוץ לתנור לפני פריסה.
את החציל יש לשרוף על אש גלויה, להפריד את בשר החציל מהקליפה, ולסנן את הנוזלים.
את תפוחי האדמה יש להפוך לפירה חלק וקרמי, ואליו להוסיף את בשר החציל והלימון הכבוש, ולתבל במלח ופלפל.
להגשה:
כף גדושה של פירה חצילים, ולצידה נתח יפה ועסיסי של אנטרקוט.