אסם מפחיתה 50% מכמות הסוכר בקטשופ תוך שמירה על כמות העגבניות

. אסם הצליחה להפחית את כמות הסוכר והנתרן תוך שמירה על כמות של 18 עגבניות לבקבוק

למה הפחתת הסוכר נעשתה רק עכשיו?
למה הפחתת הסוכר נעשתה רק עכשיו? . צילום סטודיו אסם

חברת אסם השיקה קטשופ אסם חדש מופחת 50% סוכר ומופחת 25% נתרן. הקטשופ החדש יוצא לשוק בתום חודשים ארוכים של פיתוח, לאחר שהחברה הצליחה לעשות את ההפחתות ללא שימוש בממתיקים מוספים. הקטשופ בכשרות בד"צ. להשיג ברשתות השיווק ברחבי הארץ.

אבי בן אסאייג, מנכ"ל חטיבת המזון בקבוצת אסם, אומר כי האתגר העיקרי בפיתוח היה לשמור על כמות העגבניות לבקבוק, שהיא המדד החשוב ביותר באיכות הקטשופ. אסם הצליחה להפחית את כמות הסוכר והנתרן תוך שמירה על כמות של 18 עגבניות לבקבוק (לדבריו, גדולה משמעותית מכל מוצרי הקטשופ האחרים על המדף).

"משרד הבריאות דורש לסמן בסימון אדום כל מוצר שיכיל יותר מ-22.5 גרם סוכר במוצר. בקטשופ אסם מופחת הסוכר והנתרן יש רק 12.6 גרם סוכר. כלומר כמחצית מהמקסימום שהתיר משרד הבריאות. גם בנתרן המצב דומה. משרד הבריאות דורש לסמן  בסימון אדום כל מוצר המכיל יותר מ- 800 מ"ג נתרן במוצר. בקטשופ אסם המופחת יש רק 520 מ"ג, שליש פחות מדרישת משרד הבריאות", מציין בן אסאייג.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה