אסקלופ כבד אווז על מצע טרין פטריות במילוי גבינת עזים ברוטב תפוז

ל- 4 מנות/סועדים חומרים: 400 גר' כבד אווז מפולפלחומרים לטרין:2 ק"ג פטריות שמפיניוןשום טרי מקולף5 כפות שמן זיתקורט מלחקורט פלפל לבןקורט פלפל שחור גרוס3 כפות סוייה יאמאסה1 כוס שמנת מתוקה2 כפות פרמז'ןחומרים לרוטב תפוז:1 כוס תפוזים סחוט100 גר' סוכר לבן1 מקל קינמון אופן ההכנה:הכנת הטרין: בתבנית אפייה לשים את הפטריות, שום, שמן זית, מלח, פלפל לבן, פלפל שחור וסויה. לערבב את החומרים יחדיו. לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות ולהכניס את התבנית כ- 10 דקות, ולסנן את הנוזל.בתוך קערה לשים את הפטריות המסוננות ולהוסיף כוס שמנת מתוקה ופרמז'ן ולטחון בבר מיקסר/מיג'מיקס עד לקבלת מרקם חלק.בתבנית טרין (אינגליש קייק) לרפד בנייר פרגמנט, ליצוק את המסה של הפטריות הטחונות עד לחצי התבנית, לסדר גבינת עזים ולהוסיף מעל שוב את המסה של הפטריות.להכניס את התבנית לחום של 170 מעלות שחומם מראש כ– 20 דקות.הכנת רוטב תפוז:במחבת להכניס את כל החומרים על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם לסמיכות ולסנן.אופן הכנת המנה: לחתוך את הטרין לפרוסות בעובי 2 ס"מ ולהניח על הצלחת, לצלות את כבד האווז על הגריל/מחבת כ– 2 דקות מכל צד, ולהניח מעל הטרין. בעזרת כף ליצוק מסביב רוטב תפוז, ולקשט בעלי סלק וארוגולה.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 4 מנות/סועדים


חומרים:
400 גר' כבד אווז מפולפל
חומרים לטרין:
2 ק"ג פטריות שמפיניון
שום טרי מקולף
5 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל לבן
קורט פלפל שחור גרוס
3 כפות סוייה יאמאסה
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות פרמז'ן
חומרים לרוטב תפוז:
1 כוס תפוזים סחוט
100 גר' סוכר לבן
1 מקל קינמון


אופן ההכנה:
הכנת הטרין:
בתבנית אפייה לשים את הפטריות, שום, שמן זית, מלח, פלפל לבן, פלפל שחור וסויה. לערבב את החומרים יחדיו. לחמם תנור מראש
ל- 200 מעלות ולהכניס את התבנית כ- 10 דקות, ולסנן את הנוזל.
בתוך קערה לשים את הפטריות המסוננות ולהוסיף כוס שמנת מתוקה ופרמז'ן ולטחון בבר מיקסר/מיג'מיקס עד לקבלת מרקם חלק.
בתבנית טרין (אינגליש קייק) לרפד בנייר פרגמנט, ליצוק את המסה של הפטריות הטחונות עד לחצי התבנית, לסדר גבינת עזים ולהוסיף מעל שוב את המסה של הפטריות.
להכניס את התבנית לחום של 170 מעלות שחומם מראש כ– 20 דקות.

הכנת רוטב תפוז:
במחבת להכניס את כל החומרים על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם לסמיכות ולסנן.

אופן הכנת המנה:
לחתוך את הטרין לפרוסות בעובי 2 ס"מ ולהניח על הצלחת, לצלות את כבד האווז על הגריל/מחבת כ– 2 דקות מכל צד, ולהניח מעל הטרין. בעזרת כף ליצוק מסביב רוטב תפוז, ולקשט בעלי סלק וארוגולה.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר