fbpx

אפונה עם פטריות פורטבלו ונענע

חומרים1 שקית אפונה עדינה או אפונת גינה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)4 כפות שמן זית8 פטריות פורטבלו ללא הרגל, פרוסות (כ- 250 גרם)6 בצלים ירוקים, פרוסים (החלק הלבן)אחת וחצי כוסות ציר מרק עוף (ניתן להכין מאבקת מרק)כף טימין טרי קצוץ3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"ממלח ופלפללרוטב נענעשליש כוס נענע קצוצה8 שיני שום כתושותשליש כוס שמן זית1 כפית גרגירי פלפל אדום (לא הכרחי)אופן ההכנהמחממים במחבת שמן ומטגנים את הפטריות עד להשחמה. מוציאים את הפטריות ושומרים בצד.מוסיפים מעט שמן למחבת (לפי מידת הצורך) ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את ציר המרק והטימין ומביאים לרתיחה.מוסיפים את האפונה, מרתיחים שנית ומבשלים 5-8 דקות.מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל.רוטב הנענע- מערבבים היטב בכלי את הנענע, שיני השום והשמן.מטגנים את קוביות תפוחי האדמה (כמו צ'יפס) ומתבלים במלח ופלפל.להגשה: מעבירים את האפונה ותפוחי האדמה לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים
1 שקית אפונה עדינה או אפונת גינה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)
4 כפות שמן זית
8 פטריות פורטבלו ללא הרגל, פרוסות (כ- 250 גרם)
6 בצלים ירוקים, פרוסים (החלק הלבן)
אחת וחצי כוסות ציר מרק עוף (ניתן להכין מאבקת מרק)
כף טימין טרי קצוץ
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
מלח ופלפל

לרוטב נענע
שליש כוס נענע קצוצה
8 שיני שום כתושות
שליש כוס שמן זית
1 כפית גרגירי פלפל אדום (לא הכרחי)

אופן ההכנה
מחממים במחבת שמן ומטגנים את הפטריות עד להשחמה. מוציאים את הפטריות ושומרים בצד.

מוסיפים מעט שמן למחבת (לפי מידת הצורך) ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את ציר המרק והטימין ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את האפונה, מרתיחים שנית ומבשלים 5-8 דקות.

מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל.
רוטב הנענע- מערבבים היטב בכלי את הנענע, שיני השום והשמן.

מטגנים את קוביות תפוחי האדמה (כמו צ'יפס) ומתבלים במלח ופלפל.

להגשה: מעבירים את האפונה ותפוחי האדמה לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר