אפל שטרודל – פאי גרמני

חומרים עבור 8 מנות חצי קילו תפוחים ירוקים חמוציםחצי קילו תפוחים אדומים מתוקיםחצי קילו אגסיםכוס סוכר חום כההכף גדושה קינמוןקליפה מגוררת מתפוז אחד100 גרם צימוקים150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס500 גרם בצק עלים מרודד, מופשרחלמון טרוף עם כפית מים, לזיגוגאופן ההכנהמקלפים את התפוחים והאגסים, מסירים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות.מבשלים על אש נמוכה את פרוסות התפוחים והאגסים עם סוכר וקינמון, עד לריכוך 20 דקות.מסירים מהאש ומוסיפים קליפת תפוז מגורר, צימוקים ואגוזי מלך.מצננים את התערובת שעה לפחות, מסננים מנוזלים.מחממים תנור ל- 180 מעלות.מחלקים את הבצק לשני חלקים, פורשים כל מחצית בצק על משטח עבודה מקומח קלות ומניחים בשורה מחצית מתערובת התפוחים והאגסים (הקרה) במרכז הבצק.מורחים חלמון ביצה על הקצוות של הבצק (להדבקה) ומגלגלים לרולדה.חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי ומכינים שטרודל שני. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בתערובת החלמון, לזיגוג. אופים במשך 30-35 דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב. פורסים חם עם כדור גלידת ונילה

חומרים עבור 8 מנות
חצי קילו תפוחים ירוקים חמוצים
חצי קילו תפוחים אדומים מתוקים
חצי קילו אגסים
כוס סוכר חום כהה
כף גדושה קינמון
קליפה מגוררת מתפוז אחד
100 גרם צימוקים
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
500 גרם בצק עלים מרודד, מופשר
חלמון טרוף עם כפית מים, לזיגוג

אופן ההכנה
מקלפים את התפוחים והאגסים, מסירים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות.

מבשלים על אש נמוכה את פרוסות התפוחים והאגסים עם סוכר וקינמון, עד לריכוך 20 דקות.

מסירים מהאש ומוסיפים קליפת תפוז מגורר, צימוקים ואגוזי מלך.
מצננים את התערובת שעה לפחות, מסננים מנוזלים.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, פורשים כל מחצית בצק על משטח עבודה מקומח קלות ומניחים בשורה מחצית מתערובת התפוחים והאגסים (הקרה) במרכז הבצק.

מורחים חלמון ביצה על הקצוות של הבצק (להדבקה) ומגלגלים לרולדה.

חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי ומכינים שטרודל שני.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בתערובת החלמון, לזיגוג.

אופים במשך 30-35 דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב. פורסים חם עם כדור גלידת ונילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר